MİT’in operasyonu Kosova'yı karıştırdı: Bakan ve istihbarat şefi görevden alındı

MİT’in operasyonu Kosova'yı karıştırdı: Bakan ve istihbarat şefi görevden alındı

Kosova Başbakanı Ramuş Haradinay, bugün hükümet kabinesinde içişleri Bakanı Flamur Sefaj ve Kosova İstihbarat Ajansı Müdürü Driton Gashi'yi görevden aldı.

Kosova başbakanı, altı Türk vatandaşının tutuklanması ve Türkiye’ye götürülmesi nedeniyle içişleri bakanı ve istihbarat servisi şefini görevden aldı.

‘FETÖ‘den aranan ve üst düzey isimler oldukları belirtilen altı kişinin Kosova’dan Türkiye’ye getirilerek sorguya alındığı ortaya çıkmıştı. Anadolu Ajansı operasyonun MİT’in Kosova istihbaratıyla işbirliğiyle yapıldığını bildirmişti. Şüpheliler Türkiye’deki Gülencilerin ABD ve Avrupa’ya kaçırılmalarını organize etmekle suçlanıyor.

Reuters’a konuşan üst düzey bir hükümet yetkilisi, “İkisi de dünkü tutuklamalar nedeniyle görevden alındı” derken, konu hakkındaki ayrıntıların bugün açıklanacağını söyledi.

Başbakan Ramush Haradinaj, Ankara’nın darbe girişiminden sorumlu tuttuğu Gülen Örgütü'nün finanse ettiği okullarla bağlantılı olduğu gerekçesiyle dün Kosova’da altı Türk vatandaşının tutuklanması hakkında kendine bilgi verilmediğini ifade etmişti.

Haradinaj Twitter hesabından şunları yazmıştı: “Bugün Kosova İstihbarat Servisi tarafından gerçekleştirilen operasyonda altı Türk vatandaşı sınırdışı edildi. Başbakan olarak bu operasyonla ilgili bilgilendirilmedim. Bu yüzden yasal ve anayasal yetkilerime uygun olarak hareket edeceğim.”

ERDOĞAN: ONLAR KAÇACAK BİZ KOVALAYACAĞIZ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise olayla alakalı, "En son MİT, Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma içinde Balkanlar'daki 6 tane en üst düzey FETÖ temsilcisini anlaşarak aldılar getirdiler ve emniyet teşkilatına teslim ettiler. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bunları paketleyerek buraya inşallah getireceğiz ve burada da hesaba çekeceğiz" diye konuştu.

Kosova televizyonları operasyonla ilgili şu görüntüleri geçti:

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.