MİT’ten Ukrayna ve Azerbaycan’da 'FETÖ' operasyonu

MİT’ten Ukrayna ve Azerbaycan’da 'FETÖ' operasyonu

MİT’in Ukrayna ve Azerbaycan’da yaptığı operasyonlarla 'FETÖ' yapılanması üyesi olduğu belirtilen iki kişi Türkiye’ye getirildi.

Türkiye'de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yürütülen operasyonlar sonucu 'FETÖ' yapılanmasının üyesi olduğu belirtilen iki kişinin Azerbaycan ve Ukrayna'da yakalanarak Türkiye'ye getirildiği bildirildi.

Anadolu Ajansı'nın haberinde söz konusu kişilerin 'FETÖ' yapılanmasının "üst düzey” isimlerinden olduğu ve "silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla arandıkları belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hafta başında Ankara'daki yemin törenine katılan konuklar arasında Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko da bulunuyordu. Erdoğan, yemin töreninden bir gün sonra da Azerbaycan'a bir ziyaret gerçekleştirmişti. Operasyonlar, Erdoğan'ın Ukrayna ve Azerbaycan liderleriyle yaptığı temaslar sonrasında düzenlendi.

MİT daha önceki aylarda da yurt dışında operasyonlar düzenlemişti. MİT Mart ayında da Kosova'da bir operasyon gerçekleştirerek, 'FETÖ' yapılanmasına üye olduğu belirtilen altı Türk vatandaşını Türkiye'ye getirmişti.

Bu olaydan yaklaşık bir ay sonra da Gabun'da düzenlenen bir operasyon sonucu 'FETÖ' yapılanmasına üye olduğu belirtilen üç Türk vatandaşı Türkiye'ye getirilmişti. 2017 yılının sonbaharında ise Pakistan'a iltica başvurusunda bulunan bir Türk öğretmen sınır dışı edilmiş ve Türkiye'de gözaltına alındığı öğrenilmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.