Mogadişu yönetimi lideri Mahmud: Eş Şebab'ı mağlup edene kadar durmayacağız

Mogadişu yönetimi lideri Mahmud: Eş Şebab'ı mağlup edene kadar durmayacağız

Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud, Eş Şebab'ın saldırıları sonrasında açıklamalarda bulundu.

Somali'nin orta kesimindeki Eş Şebab saldırılarının ardından, Mogadişu yönetimi lideri Hasan Şeyh Mahmud ilk kez açıklama yaptı.

26 Ağustos günü Eş Şebab tarafından gerçekleştirilen ve onlarca askerin öldürüldüğü saldırılardan 3 gün sonra konuşan Mogadişu yönetimi lideri, Eş Şebab'ı mağlup edene kadar askeri operasyonların durmayacağını kaydetti. Hasan Şeyh Mahmud, "zaferin yakın olduğunu" iddia etti.

Eş Şebab'ın 26 Ağustos'taki saldırıda 178 askeri öldürdüğünü yalanlayan Mahmud, çatışmalarda 190 Eş Şebab üyesini öldürdüklerini öne sürdü, ancak herhangi bir kanıt paylaşmadı. Mogadişu yönetimi lideri Mahmud, Eş Şebab'ın bazı yerleşimleri ele geçirdiğini ve bu bölgelerden çekildiklerini ise kabul etti.

Mogadişu yönetimi lideri Mahmud, ordu içerisinde sorumluluklarını yerine getirmeyen kişiler olduğunu öne sürerek bu kişilerin hesap vereceğini ifade etti.

ABD destekli Mogadişu yönetimi güçleri, Eş Şebab'a karşı binlerce askerle başladıkları askeri harekatta ilerleme sağladıkları noktalardan geri çekilmişti.

Mogadişu yönetimi güçlerinin, 26 Ağustos'ta Eş Şebab'ın çok sayıda askeri öldürdüğü Cawsweyn (Oswein) saldırısından sonra çekildiği rapor ediliyordu.

Yerel kaynaklar Mogadişu yönetimi güçleri açısından ciddi bir bozgun hali yaşandığını, ancak harekatın bir süre sonra yeniden başlayacağını belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.