Moody's bankalardan sonra 11 Türk şirketinin kredi notunu düşürdü

Moody's bankalardan sonra 11 Türk şirketinin kredi notunu düşürdü

Cuma günü Türkiye'nin, önceki gün 18 Türk bankasının kredi notunu düşüren Moody's, dün gece de 11 Türk şirketinin kredi notunu düşürdü.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, geçen hafta Cuma günü Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin ardından, 11 Türk şirketinin kredi notunu bir kademe indirdi.

Moody's'in dün geceki açıklamasına göre, kredi notları B1'e düşürülen şirketler; Anadolu Efes, Coca-Cola İçecek , Doğan Holding, Koç Holding ,OYAK, Türk Hava Yolları, Tüpraş olarak sıralanırken; yine not indirimine gidilen Erdemir, Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Turkcell ve Şişecam yeni bir not indirimi için izlemeye alındı.

Petkim ise not indirimi için izlemeye alındı.

Moody's Cuma günü Türkiye'nin kredi notunu olası bir ödemeler dengesi krizinin gerçekleşme ihtimalini artmaya devam etmesini gerekçe göstererek bir kademe düşürdü, kredi notu görünümünü ise negatifte tuttu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.