Moskova Belediye Başkanı konuştu: Salgının başındayız, önümüzde ciddi bir sınav var

Moskova Belediye Başkanı konuştu: Salgının başındayız, önümüzde ciddi bir sınav var

Rusya’nın başkenti Moskova’nın Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, koronavirüs nedeniyle kenti ciddi bir sınavın beklediğini, bunun için hazırlanmak gerektiğini ifade etti.

Sputnik’e konuşan Moskova’nın Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, "Özellikle de salgın ve virüsün yayılmasına ilişkin konuşmaların döndüğü bir ortamda öngörüler tatsız bir mesele. Bir sürü bilim insanı, enfeksiyon bilimi uzmanı, türlü türlü bir sürü öngörü var" dedi.

Sobyanin, bu nedenle olası tüm tedbirleri alıp yapabildikleri her şeyi yapmanın en iyisi olduğunu ifade etti.

Sobyanin, azami miktarda test yapılması, sağlık sisteminin en iyi şekile hazırlanması, bireysel izolasyon ve karantinanın en iyi şekilde kontrol edilmesi ve şehirdeki hareketin en aza indirgenmesi gerektiğini belirtti.

Sobyanin, "Tek söyleyebileceğim şu: Önümüzde çok ciddi bir sınav var ve buna hazırlanmalıyız" dedi.

Moskova’nın salgında 'pik noktasına' ulaşmadığını belirten Sobyanin,  “Pik noktası henüz gelmedi, daha çok salgının dibinde gibiyiz, ortasında bile değil” ifadesini kullandı.

Moskova’da 6698 Kovid-19 vakası tespit edildi, 313’ü iyileşti, 38’i hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.