Mozambik'te teknenin alabora olması sonucu en az 94 kişi öldü

Mozambik'te teknenin alabora olması sonucu en az 94 kişi öldü

Gemide bulunanların çoğu, kolera hakkındaki dezenformasyonun yol açtığı panik nedeniyle anakaradan kaçmaya çalışıyordu.

Yetkililer, Mozambik'in kuzey kıyısı açıklarında bir feribotun alabora olması sonucu aralarında çocukların da bulunduğu en az 94 kişinin öldüğünü ve 26 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.

Ülkenin Deniz Taşımacılığı Kurumu (INTRASMAR) yöneticisi Lourenco Machado Pazartesi günü devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, geminin aşırı yüklü bir balıkçı teknesi olduğunu ve insan taşıma lisansına sahip olmadığını söyledi.

Machado, "Pazar günü 130 kişiyi taşıyan bir mavnanın alabora olması sonucu en az 94 kişinin öldüğü bir deniz kazası kaydettik. Şu ana kadar 94 cesede ulaştık ve 26 kişi kayıp" dedi.

Teknenin Nampula eyaletindeki Lunga'dan Mozambik Adası'na insan taşıdığını belirten Bakan, ilk raporların teknenin bir gelgit dalgası tarafından vurulduğunu gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Nampula Devlet Sekreteri Jaime Neto'ya göre gemidekilerin çoğu kolera hakkındaki yanlış bilgilendirmenin yol açtığı panik nedeniyle anakaradan kaçmaya çalışıyordu.

Devlet yayın kuruluşu TVM, bir başka yerel denizcilik yöneticisinden alıntı yaparak yolcuların kolera salgınından kaçtıklarını söyledi.

BBC'ye göre Neto da yolcuların koleradan kaçtıklarını söyledi.

BBC'ye konuşan Neto, "Tekne aşırı kalabalık olduğu ve yolcu taşımaya uygun olmadığı için battı" dedi ve ölenler arasında çok sayıda çocuk olduğunu da sözlerine ekledi.

Sosyal medyada yayınlanan videolarda sahilde yatan çok sayıda ceset ve çocukların cesetlerini taşıyan bazı insanlar görülüyor.

Hükümet verilerine göre, dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Güney Afrika'da Ekim ayından bu yana yaklaşık 15.000 su kaynaklı hastalık vakası ve 32 ölüm kaydedildi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.