MSB: Yunan uçakları Türk F-16'larını taciz etti

MSB: Yunan uçakları Türk F-16'larını taciz etti

MSB kaynakları "Ege Denizi'nde NATO görevi icra eden 2 Türk F-16 savaş uçağı, Yunanistan'a ait F-16 savaş uçakları tarafından radar kilidi atılarak taciz edildi" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarınca Ege Denizi'nde NATO'nun havadan erken ihbar AWACS uçağı ve Nexus Ace eğitim görevini gerçekleştiren 2 Türk F-16 savaş uçağının, 24 Ağustos'ta Yunanistan'a ait F-16 savaş uçakları tarafından radar kilidi atılarak taciz edildiği bildirildi. Türk uçaklarının da radar kilidi atarak, Yunan uçaklarına gerekli karşılığı verdiği aktarıldı.

"Yunanistan'ın gerginliği artırmak için ısrarla NATO görevlerini hedef almaya devam ettiğini" belirten kaynaklar, yaşanan son taciz olayıyla Yunanistan'ın, "kasıtlı ve planlı olarak bu davranışlara yöneldiğini" öne sürdü.

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'lar, daha önce de NATO'nun 'Varlık Gösterme Harekatları' kapsamında Doğu Akdeniz'de uçuş gerçekleştirdiği sırada Yunanistan'a ait uçaklar tarafından radar kilidi atılarak taciz edilmişti.

Yunanistan Askeri Ataşesi Milli Savunma Bakanlığı'na çağırılmış ve Yunan uçaklarının NATO görevini tehlikeye atmasına tepki gösterilmişti.

Radar kilidi atmak nedir?

Askeri havacılık terminolojisinde radar kilidi atmak, radar veya diğer çeşitli sensörlerle düşman uçağına kilitlenip onu takip etmek anlamında kullanılan bir ifade.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum