MSB: Zeytin Dalı bölgesinde iki asker şehit oldu

MSB: Zeytin Dalı bölgesinde iki asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekat bölgesinde düzenlenen saldırıda iki askerin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Suriye'de görev yapan iki Türk askeri, düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklamada, Zeytin Dalı Harekat bölgesindeki bir üs bölgesine PKK mensuplarınca tanksavar silahı ile yapılan taciz atışı sonucu 2 askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Bakanlığı Twitter hesabından yapılan paylaşımda "PKK/YPG terör örgütü tarafından Zeytin Dalı Harekât bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda 2 Kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, verilen karşılık sonucu ilk belirlemelere göre en az 3 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirilmiştir." denildi.

Saldırı sonrası meşru müdafaa hakkı çerçevesinde tespit edilen hedeflerin ateş altına alındığı belirtilen açıklamanın devamında, "Bölgede belirlenen terör hedefleri ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Şehit olan Kahraman silah arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.