Muammer Kaddafi'nin oğlu hakkında yakalama kararı

Muammer Kaddafi'nin oğlu hakkında yakalama kararı

Arap Baharı'nda öldürülen Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi hakkında Libya Askeri Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarıldı.

Libya’da 2011 yılında “Arap baharı” eylemleri sürecinde ülkede yaşanan ayaklanma sırasında silahlı gruplar tarafından öldürülen Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi hakkında "cinayet" ve "paralı asker kullanma" iddialarıyla Libya Askeri Başsavcılığı tarafından yakalama kararı çıkarıldı.

Libya basınına göre Savunma Bakanlığı’na bağlı Askeri Başsavcılık ofisince polis ve askeri birimlere hitaben yazılan 5 Ağustos tarihli talimatta, "cinayetlere karışmak ve paralı asker kullanmak" suçları nedeniyle Seyfülislam Kaddafi'nin yakalanması ve tutuklanmak üzere yetkili makamlara sevk edilmesi kararına yer verildi.

Kararda, "askeri ve güvenlik teşkilatlarının, yetkileri dahilindeki bölgelerde mezkur şahsın (Seyfülislam) bulunması için bu emri uygulamalarına izin verildiği" kaydedildi.

Söz konusu kararın, "Trablus şehrine yönelik sözde Onur Operasyonu saldırıları sırasında Rus uyruklu paralı askerler (Wagner Grubu) tarafından işlenen cinayetlerle ilgili dava dosyasına ilişkin yürütülmekte olan cezai soruşturmalara dayandığını" açıklandı.

Seyfülislam Kaddafi Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından da “insanlığa karşı suç işlemek”ten aranıyor. Dönemin UCM savcısı Fatou Bensouda, 17 Mayıs'ta, "Seyfülislam Kaddafi ya teslim olur ya da Libya makamları onu UCM'ye teslim ederler" demişti.

Kaynak: Rudaw

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.