Muhabir Kübra Par'dan Prof. Dr. Boynukalın'a 'hadsiz' çıkış

Muhabir Kübra Par'dan Prof. Dr. Boynukalın'a 'hadsiz' çıkış

Muhabir Kübra Par, Ayasofya imamı ve akademisyen Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ı hedef alan ve tepki çeken ifadeler kullandı.

Muhabir Kübra Par, Ayasofya imamı ve akademisyen Prof. Dr. Mehmet Boynukalın'ı hedef alan ve tepki çeken ifadeler kullandı.

Par, Habertürk'te yayınlanan yazısında, Prof. Boynukalın'a yönelik hakarete varan sözler sarf etti.

'Özlem Zengin' polemiği

Yazının arka planında, kısa bir süre önce Özlem Zengin'in Prof. Boynukalın'a yönelik eleştirileriyle başlayan polemik vardı.

Kısa bir süre önce AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, katıldığı bir televizyon programında Boynukalın'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımları eleştirmişti.

Zengin şu ifadeleri kullanmıştı: "Bu paylaşımı yanlış buluyorum. Ayasofya Cami İmamı, böyle bir konuda tweet atmamalı. Kadın - erkek meselesine dair dini de referans yaparak, katı, sert açıklamalar yapmayı problemli görüyorum ve bize fayda vermiyor. Tam tersine incitiyor, kadınları da incitiyor, bu alanda çalışanların yükünü arttırıyor. Ve daha önemli bu açıklamalar siyasetin yükünü artıyor. Siyaset çok ağır bir iş. O yüzden bence herkes kendi işini yapmalı diye düşünüyorum."

'Hadsiz' çıkış

Par, dün (15 Mart) yayınlanan "Ayasofya İmamı’na karşı Özlem Zengin’in yanındayım" başlıklı yazısında, Boynukalın'ı hedef alan sert ifadeler kullandı.

Habertürk muhabiri, Boynukalın'a "kendini ülkenin şeyhulislamı zannetmek, üzerine vazife olmayan konularda ahkam kesmek", "sosyal medya fenomeni olmaya çalışmak", "AK Parti’nin demokrasi anlayışına büyük zarar vermek" gibi suçlamalar yöneltti.

Par, şu sözleri sarf etti:

"Bir avuç radikal azınlığı arkasına alarak, kendine büyük bir etki gücü atfederek, iktidarı yalnızca dar bir çevrenin aşırı taleplerini yerine getirmeye zorlayarak, toplumsal uzlaşı çabalarına büyük zarar veren...

Ve geldiğimiz son noktada artık siyasetçilere bile ayar vermeye kalkışan bu hadsiz imama karşı sonuna kadar AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in yanındayım!

Ve bir kez daha söylüyorum; siyasete bu kadar meraklıysa önce devlet memurluğundan istifa edip üstündeki cübbeyi çıkarsın, sonra politika yapsın.

Bu tür hassas konularda hüküm verecek olan Din İşleri Yüksek Kurulu'dur.

Ayasofya Camii bu ülkenin en kutsal ortak değerlerinden biri. Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan teveccüh gösterip kendisine önemli bir görev verdiler ama adam İslam’ın hoşgörülü yüzünü bütün dünyaya anlatmak yerine resmen şımardı ve kendini ülkenin en önemli din otoritesi zannetmeye başladı.

Daha fenası bu tavırlarıyla 86 yıl sonra yeniden ibadete açılan Ayasofya imamlığı makamına büyük zarar verdi.

Usulde hata yapan esasta da hataya mahkumdur.

Alın görevden, ya da söyleyin sahiden kendi işine baksın!"

Yazının ardından Par'a sosyal medyadan tepki yağdı. Boynukalın'ın şahsında Türkiye'deki İslami kesimin genelini hedef alan ifadeler nedeniyle birçok kullanıcı, Habertürk muhabirine tepki gösterdi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum