Muhalif gruplar arasında arabuluculuğa giden Abdullah Muhaysini yaralandı

Muhalif gruplar arasında arabuluculuğa giden Abdullah Muhaysini yaralandı

Suriye'de muhalif gruplar arasında yaşanan bir anlaşmazlığa çözüm bulmak üzere bölgeye giden Abdullah Muhaysini'nin yaralandığı ifade edildi.

Suriye'de Beşar Esed rejimine karşı savaşan muhalif güçlere destek olmak ve yanlarında yer almak amacıyla bölgeye giden Abdullah Muhaysini bir kez daha yaralandı.

Muhaysini, Tahriru'ş Şam grubuna olan mensubiyetine rağmen Suriye'de farklı muhalif gruplar tarafından sevilen ve uzlaştırıcı rolü ile bilinen bir isim. Türkiye'de ismi birçok kez gündem olan Muhaysini hakkında uzun süren tartışmalar yaşanmıştı.

Yaralandığı haberini kendisi doğruladı

Bugün gece saatlerde Muhaysini'nin bacağından yaralandığı haberi yayıldı. Sosyal medyada hızla yayılan haber, Muhaysini tarafından da doğrulandı.

Yaşanan olaya ilişkin açıklamada, muhalif gruplardan Tahriru'ş Şam ve Feylaku'ş Şam arasında bir gerginlik çıktığı ve Feylaku'ş Şam'dan bir savaşçının tutuklandığı belirtildi. Bu savaşçının tutuklanmasının ardından iki grup arasında anlaşmazlık yaşandığı ifade edildi.

Arabuluculuk için bölgeye gitti ve yaralandı

Muhaysini, sosyal medyada yaptığı açıklamada yine arabuluculuk için bölgeye gittiğini ifade etti. Bölgeye giderek iki grubun da kontrol noktalarını ziyaret ettiğini  ifade eden Muhaysini, sorunun son bulduğunu dile getirdi.

"Mühim olan olayın yatışması"

Ancak Muhaysini, yaşanan gerilim esnasında silahların ateşlendiğini ve kendisinin de yaralandığını doğruladı. Hafif şekilde yara aldığını açıklayan Muhaysini, "durumunun ciddi olmadığını ve mühim olanın bu olayın yatışması olduğunu" belirtti.

Muhalif grupların safında rejime karşı yapılan operasyonlara fiili olarak katılan Muhaysini daha önce ikisi ağır olmak üzere beş defa yaralanmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.