"Muhalifler arasındaki gerilimin sebebi Halep'te yaşananlar"

"Muhalifler arasındaki gerilimin sebebi Halep'te yaşananlar"

Suriyeli meşhur ilim adamı Abdurrezzak el Mehdi, Suriyeli muhalifler arasındaki iç çatışmaya dair konuştu.

Suriye'de bulunan Amerikalı gazeteci Bilal Abdulkerim, son dönemde muhalifler arasında silahlı çatışmaya dönen gerilimin perde arkasındaki detayları öğrenebilmek amacıyla bir röportaj gerçekleştirdi. 

Suriyeli muhaliflerin geneli tarafından saygı duyulan, hadis alanında uzmanlaşmış bir ilim adamı olan Abdurrezzak el Mehdi ile yapılan röportajda ilginç ayrıntılar yer alıyor. 

Röportajda El Mehdi, gerilimin tam sebebine vakıf olmadığını ancak Halep'in düşmesi nedeniyle Şam'ın Fethi Cephesi (ŞFC)'nin Cephe Şamiyye ve Ceyşul Mucahidin gruplarını ihanetle suçladığını ifade ediyor. Buna göre; suçlanan grupların kuşatma altındaki Halep'te anlaşmalı bir şekilde nöbet bölgelerini terkettiği ve silahlarını diğer muhalif gruplarla paylaşmadığı iddia ediliyor.

"Muhalifler Fırat Kalkanı'ndan çekilmeli"

Türkiye'nin El Bab'da IŞİD'e karşı düzenlediği operasyonları rejim müttefiki Rusya ile koordineli yapması konusuna da değinen El Mehdi, bölgede yer alan muhalif grupların Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan çekilmesi gerektiğini belirtiyor.

 

Astana Görüşmeleri'ni eleştiren El Mehdi, muhaliflerin iyiniyetle bu organizasyona katılım gösterdiğini ancak sonucun beklenen gibi olmadığın şu sözlerle ifade etti: 

"Netice şu ki insanlar bu konferans sayesinde olası güzel sonuçlar doğacağını düşündü.

Rejimin hapishanelerinden esirlerin bırakılması; bombardımanların durması; mahrum bırakılmış veya kuşatılmış bölgelere yiyecek, kıyafet ve ilaç ulaşması için güvenli geçiş sağlanması... Fakat bunların hiçbirisi gerçekleşmedi."

Suriye devrimi öncesinde Şam'da bir camide imam olan Abdurrezzak el Mehdi, hadis (İslam peygamberine isnad edilen sözler) konusundaki uzmanlığı tanınıyor. Ahrar'uş Şam Hareketi'ne yakınlığı ile bilinen Mehdi, Suriye'de karışıklıkların başladığı dönemde Tunus'a geçmiş, daha sonra devrimci güçlerin saflarına katılmıştı.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.