"Muhalifler Bab'dan önce Dabık'ı almak istiyor"

"Muhalifler Bab'dan önce Dabık'ı almak istiyor"

Muhalif gruplar, El Bab’a ilerlerken, IŞİD’i öncelikle Dabık (Mercidabık), Kefergan ve Savran’dan çıkarmayı hedefliyor.

Fırat Kalkanı harekâtı 26. güne girerken, savaş uçaklarının verdiği hava desteğiyle Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı gruplar, iki koldan El Bab’a ilerleyişini sürdürüyor.

Çobanbey’in doğusundaki büyük bölümün kontrolünü sağlayan muhalif güçler, Azez kırsalındaki IŞİD kontrolündeki Cekke, Baragidah, Tiral, Küçük Tiral, Büyük Tiral, Samandere, Yeni Yaban, Kefergan köylerine zırhlı ve topçu birliklerle operasyon başlattı. Hava harekâtı ve tankların top atışlarıyla muhalifler karadan Savran, Akterin ve Dabık’ı ele geçirip El Bab’ı kuşatmayı hedefliyor. Diğer adı Mercidabık olan Dabık, Kefergan ve Savran alınırsa El Bab’a kısa sürede ulaşılacağı belirtiliyor.

Habertürk'ün haberine göre; yerel kaynaklar, IŞİD militanlarının Hetimlet, Dabık, Savran ve Akterin bölgelerine çok sayıda patlayıcı ve mayın yerleştirdiğini, silah yığınağı ve militan takviyesi yaptığını bildirdi.

DABIK’TAKİ SAVAŞIN ÖNEMİ

Dabık muhalifler tarafından alınırsa Suriye’de IŞİD büyük güç kaybetmiş olacak ve El Bab’ın alınması kolaylaşacak. Türkiye sınırında IŞİD tehdidi de ortadan kalkmış olacak. Kilis’e roket mermilerinin atıldığı IŞİD mevzileri de muhaliflerin denetimine geçmiş olacak ve böylece Kilis, IŞİD’in menzilinden çıkacak.

Fırat Kalkanı harekâtında, muhaliflerden oluşan 5 Özel Görev Kuvvet Grubu, Rai bölgesinde Tel Şair, Tall Ar ve Kara Kuz yerleşim mahallerinde kontrolü sağladı.

Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi: “Azaz-Rai bölgeleri arasında, muhalif unsurlardan oluşan 5 Özel Görev Kuvvet Grubu, güney istikametinde DEAŞ’a yönelik taarruzlarına devamla; Rai bölgesinde Tel Şair, Tall Ar ve Kara Kuz’da kontrolü sağlamıştır.

"MUHALİFLER 7 ŞEHİT VERDİ"

Çatışmalar esnasında muhalif unsurlar tarafından gün içerisinde 7 şehit, 9 yaralı verilmiş, destek sağlayan unsurlarımızda kayıp ve zayiat meydana gelmemiştir. 37 DEAŞ törer örgütü hedefine 142 adet Fırtına mermisi atılmıştır. Hava Kuvvetleri’mize ait uçaklar tarafından Tel Ar’da bulunan 2 hedefe 2 bomba atılmış ve DEAŞ terör örgütü unsurlarınca kullanılan 2 bina imha edilmiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.