Muhalifler Doğu Guta'dan vazgeçmiyor: Rejim saflarında 100 ölü ve yaralı

Muhalifler Doğu Guta'dan vazgeçmiyor: Rejim saflarında 100 ölü ve yaralı

Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde rejim güçleri ile muhalifler arasında yaşanan çatışmalarla ilgili rakamlar yayınlandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz son birkaç gün içinde Suriye'nin başkenti Şam'ın doğusundaki Cobar mahallesi ve Ayn Terme beldelerinde rejim güçleri ile muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Rejim güçleri ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının da bölgeye yönelik hava saldırıları düzenlediğini aktaran yerel kaynaklar, rejim güçleri ve yabancı Şii milislerin tüm ilerleme girişimlerinin geri püskürtüldüğünü ifade etti.

Öte yandan bölgedeki muhalif kaynaklar dün yaşanan çatışmalar ile ilgili bir infografik yayınladı. Yayınlanan infografikte bölgedeki çatışmalar ile ilgili detaylı rakamlara yer verilmiş.

Muhalif kaynaklarca yayınlanan infografik:

"Rejim saflarında 100 ölü ve yaralı"

Bölgedeki muhalifler tarafından servis edilen rakamlara göre, dün başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde rejim güçleri ve muhalifler arasında yaşanan çatışmalarda rejim güçlerinden 20'den fazla kişi öldü en az 80 kişi de yaralandı.

"5 tank ve 1 obüs tahrip edildi"

Muhaliflerin yayınladığı rakamlara göre bölgede yaşanan çatışmalarda rejim güçlerinde ait 5 tank ve 1 obüs de tahrip edildi. Ayrıca muhalifler rejime ait bir füze rampasının da tahrip edildiğini ve yaşanan çatışmalarda rejime bağlı güçlerden 1 kişinin canlı olarak esir alındığını açıkladı.

Muhalif kaynaklar rejime bağlı güçlerde öldürülen askerlerin isimlerini yayınlarken, askerlere ait bazı kimlik bilgilerini de paylaştı.

Doğu Guta bombardıman altında

Başkent Şam'ın doğusundaki Cobar mahallesi ve Ayn Terme beldesine rejim güçlerinde yoğun bir füze saldırısı düzenleniyor. Rejimin dün hava saldırılarıyla hedef almasının ardından bölgeye yönelik en az 30 füze saldırısı düzenlendiği bilgisi de yerel kaynaklarca aktarılmakta.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.