Muhalifler Esed rejimine ait aracı güdümlü füzeyle vurdu

Muhalifler Esed rejimine ait aracı güdümlü füzeyle vurdu

Suriye'nin Hama ili kırsalında muhaliflerin Esed rejimine ait bir aracı güdümlü füzeyle vurduğu anlar kameralara yansıdı.

Suriye'nin Hama ili kırsalında devam eden çatışmalarda muhalifler TOW tipi güdümlü tanksavar füzesiyle Esed rejimine bağlı unsurları taşıyan aracı hedef aldı.

Muhaliflerce düzenlenen saldırıda aracın tamamen tahrip olduğu, içindeki rejim güçlerinin tamamının öldüğü veya yaralandığı aktarıldı.

Türkiye tarafından desteklenen "Ulusal Kurtuluş Cephesi" tarafından yayınlanan görüntülerde, Esed rejimi güçlerinin beyaz bir minibüs ile seyahat ettikleri belirtildi.

Geçtiğimiz 24 saat içinde Hama batı kırsalındaki Tel Melh ve Cubeyn yerleşimleri ekseninde Rusya destekli Esed rejimi güçleriyle Suriyeli muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

Öte yandan Suriye'nin kuzeyindeki Lazkiye beldesi kırsalında Esed rejiminin birçok ilerleme girişimi muhaliflerce geri püskürtüldü. Bu bölgede yaşanan çatışmalarda Esed rejiminin ağır kayıp verdiği ifade edildi. 

Kaynak: Mepa News

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.