Muhalifler Halep'in güneyinde kaybettikleri noktaları geri aldı

Muhalifler Halep'in güneyinde kaybettikleri noktaları geri aldı

Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) öncülüğündeki muhalifler düzenledikleri saldırılarla Halep'in güneyinde kaybettikleri bölgeleri geri aldı.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, Tahriru'ş Şam Heyeti  (HTŞ) öncülüğündeki muhalifler Halep'in güney kırsalında geçtiğimiz akşam rejim güçleri ve yabancı Şii milislere karşı düzenledikleri saldırılarda aynı gün kaybettikleri  bölgeleri geri aldı. 

Muhaifler ve rejime bağlı güçler arasında bölgede şiddetli çatışmalar yaşandığını aktaran kaynaklar, rejim saflarında ölen ve yaralanan askerlerin olduğunu ifade ediyor. Ayrıca muhaliflerin düzenlediği karşı saldırılarda rejim unsurlarından canlı olarak yakalananların olduğu kaydedilen diğer bilgiler arasında.

Rejim birkaç gün önce saldırı başlattı

Rejime bağlı güçler geçtiğimiz Salı günü Halep'in güney kırsalındaki Abisan köyü ve çevresindeki birkaç bölgeye yönelik saldırı başlatmış ve birçok noktayı muhaliflerden almıştı.

Kaynaklar rejim güçlerinin bu bölgede giriştiği başarısız saldırı girişiminde tank ve zıhlı araçların kullanıldığını ifade ederken, düzenlenen ilerleme girişiminin rejimin İdlib'in doğusundaki Ebu Zuhur Askeri Havaalanı'na ulaşma amacının bir parçası olduğu belirtildi.

Esir alınan askerin görüntüsü paylaşıldı

Öte yandan Tahriru'ş Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı İba Haber Ajansı Abisan köyünün geri alındığı saldırıda esir alınan bir rejim askerinin görüntüsünü paylaştı.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.