Muhalifler: Halep'te Geri Adım Yok

Muhalifler: Halep'te Geri Adım Yok

Suriye'nin Halep kentinde ilerleyişini sürdüren muhaliflerin "Esed, Halep'te sürprizlerle karşılaşabilir" açıklaması dikkat çekti

Suriye'de Halep'teki ablukayı kıran muhalif gruplar, Beşşar Esed rejiminin şehirde sürprizlerle karşılaşabileceğini söyledi. Muhalif gruplar adına açıklama yapan Ahrar'uş Şam askeri sözcüsü Ebu Yusuf el-Muhacir, "Fetih Ordusu'nun Halep'e yönelik başlattığı operasyonda geri adım atmak yok" mesajı verdi.

Muhacir, yaptığı açıklamada, Esed rejiminin son birkaç saatte 20'den fazla üyesinin öldürüldüğüne değinerek, "Esed rejimi, Rusya'nın havadan desteğine rağmen Halep'te başarıya ulaşamayacak, geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

 

Halep kimin elinde ise siyasal ve askeri güç onun yönetiminde oluyor.

Suriyeli muhalif gruplar, Halep'te Esed rejiminin ilerleyişini durdurmak için birden çok stratejik noktada operasyon başlatmıştı. Halep'in güneyinde amaçlarına büyük ölçüde ulaşan gruplar özellikle Raşidin, Tille el-Mahrukat gibi bölgelerde kontrol üstünlüğünü sağladı.

Topçu okulu muhaliflerin elinde

Suriyeli muhalifler, Halep kuşatmasını kırma operasyonu sırasında, kentin güneyinde Beşşar Esed rejimine ait çok sayıda karargahı ve mevziyi ele geçirdi. Kontrolü sağlanan karargahlar arasındaki en önemli ve donanımlı yerlerden biri deHalep'in güneybatı ucunda yer alan topçu okulu oldu.

Muhalifler, Esed rejiminin en büyük hatalarından birinin Halep'e yönelik abluka kararı olduğunu savunuyor. Muhacir sözlerine, "Esed bu kuşatmayla, kendisine birden çok cephe hattı açılmasına neden oldu" şeklinde devam etti. Esed'in ve ona bağlı savaşan militanların büyük bir hayal kırıklığına uğradığını kaydeden Muhacir, "Birçok cepheden geri çekildiğine dair duyumlarımız var" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.