Muhalifler Lazkiye'de iki ayrı cepheden operasyon başlattı

Muhalifler Lazkiye'de iki ayrı cepheden operasyon başlattı

Suriyeli muhalif gruplar, Esed rejiminin kalesi konumundaki Lazkiye bölgesinde iki ayrı cephede yeni operasyonlar başlattı.

Suriyeli muhalifler, Esed rejimine karşı geçtiğimiz ayın sonlarında Hama'da başlattıkları taarruzun ardından Lazkiye'de iki ayrı cepheden yeni operasyonlar başlattıklarını duyurdular. Hama'daki operasyonlarda kazanımların büyük çoğunluğunun kaybedilmesi sonrası operasonların ritmi yavaşlamıştı.

Lazkiye'de başlatılan operasyonlar iki ayrı cephede gerçekleşiyor. Ahraru'ş Şam, Feylaku'ş Şam, Ceyşu'n Nasr ve Sahil Tümeni gibi grupların başlattığı operasyonun ismi "Sabredenleri Müjdele". Tahriru'ş Şam'ın başlattığı açıklanan ve Türkistan İslam Partisi'nin de dahil olduğu iddia edilen operasyonun adı ise "Muhakkak ki Siz Galip Geleceksiniz". Tahriru'ş Şam'ın başlattığı operasyonun ismini, Kuran'da yer alan Maide Suresi'nin 23. ayetinden aldığı belirtiliyor. Öte yandan Cundu'ş Şam ve yabancı savaşçılardan oluşan bazı grupların da "Vel-Asifât" adlı bir operasyon başlattığı bildiriliyor. Bu operasyonun isminin de Kuran'da geçen Mürselat Suresi'nin 2. ayetinden geldiği söyleniyor. Üç operasyonun Kürt Dağı'nda gerçekleştiği ifade ediliyor.

Han Şeyhun'da rejimin gerçekleştirdiği kimyasal saldırının ardından muhalif gruplar bildiriler yayınlayarak intikam alacaklarına dair söz vermişlerdi. Bunun akabinde birçok grup rejime yönelik top ve Grad atışları gerçekleştirdmişti. Tahriru'ş Şam'da Hama kırsalında rejimin ele geçirdiği Maardes'i 9 saat süren çatışmalar sonrasında birçok zırhlı aracı imha edip birçok rejim unsurunu öldürerek geri almıştı. Grup ayrıca rejim saflarının gerisinde "Kaplan Birlikleri"ni hedef alan bir bombalı araç saldırısı gerçekleştirerek rejime ciddi zayiat verdirdiğini açıklamıştı.

Operasyonlar Kapsamındaki Gelişmeler


 

13.45- Bölgede kontrol durumunu ve operasyonların yönünü gösteren bir harita yayınlandı.


12.20-  Operasyonda çoğunluğu yabancı savaşçılardan oluşan birçok grubun da yer aldığı belirtiliyor.

12.04- Operasyona katılan yabancı savaşçılar ve Suriyeli bir gazeteci


12.00- Tahriru'ş Şam gazetecilerden ve medya ajanslarından, resmi kanalların bilgileri ve izinleri haricinde bir bilgi paylaşılmamasını istedi. Muhalifler süren operasyonda medya karartması uyguluyor.

11.50- Tahriru'ş Şam, "Muhakkak ki Siz Galip Geleceksiniz" operasyonunun hazırlık evresine ilişkin fotoğraflar paylaştı.


Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.