Muhalifler Şam kırsalında rejim uçağını vurdu

Muhalifler Şam kırsalında rejim uçağını vurdu

22 mm'lik uçaksavarla isabet alan uçak es Sin askeri havaalanına zorunlu iniş yaptı.

Suriyeli muhalif kaynaklar, Şam kırsalında yer alan Badiyetu’s Suriye bölgesinde Esed rejimine ait bir savaş uçağının vurulduğunu bildirdi.

Suriye’de muhalif gruplardan Usudu’ş Şarkiyye’nin enformasyon müdürü Said el Hac, bu sabah muhalifler ile Şii milisler arasında dönen çatışmalara dair yaptığı açıklamasında, Badiyetu’s Suriye’de yer alan Umm Rammam mıntıkasında Esed rejimine ait bir uçağın muhalifler tarafından vurulduğunu ifade etti.

"Es Sin askeri havaalanına zorunlu iniş yaptı"

Orient News’e konuşan Said el Hac “Esed rejimine ait savaş uçağı, Suriyeli muhaliflerin 23 mm’lik uçaksavar atışlarıyla vuruldu. Uçak, es Sin askeri havaalanına zorunlu iniş yaptı.” dedi.

Es Sin askeri havaalanının haritada konumu:

 

"Şii milislerin 30'u etkisiz hale getirildi"

Suriyeli muhaliflerin bu sabah Badiyetu’s Suriye bölgesinde yer alan Umem mıntıkasında hakimiyet sağladığı belirtiliyor. Şii milislere ait iki tankın muhalifler tarafından imha edildiği aktarılırken 30 milisin etkisiz hale getirildiği gelen bilgiler arasında.

Suriye'nin güneyindeki ateşkes anlaşmasıyla Şii milisler harekete geçti

Suriye’nin güneyinde sağlanan ateşkes anlaşmasını fırsat bilen Şii milislerin, dün El Badiyye mıntıkasında hareket geçerek Tel Asfar, Tulul Selman, el Kasr, es Saciye noktalarını ele geçirdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.