Muhaliflerden Erdoğan'a tepki: Rusya asla dostumuz değil

Muhaliflerden Erdoğan'a tepki: Rusya asla dostumuz değil

Erdoğan'ın ''İdlib'teki ÖSO gruplarına Rusya hava desteği sağlayacak'' sözü krize neden oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı açıklamada yer alan, "Türkiye İdlib merkezinin Rusya ise kırsalın güvenliğini sağlayacak. Rus savaş uçakları İdlib'de ÖSO güçlerine hava desteği sağlıyor." ifadeleri krize neden oldu.

Yaklaşan operasyon öncesi gözler İdlib'e çevrilmişken, gelen bu açıklama Arap basınında ve sosyal medyada en çok tartışılan konu haline geldi.

Suriye askeri muhalefenin önemli gruplarından Ahraru'ş Şam'ın lideri Hasan Sufan, Erdoğan'ın ifadelerine yönelik, "Rusya Esed'i destekleyen katil bir devlettir, isgalcilerle müttefik olmayacağız. Turkiye'nin ise devrimin dostu olduğunu teyit ediyoruz" dedi.

Ahraru'ş Şam'a bağlı üst düzey şer'i heyetten ise, Rusya'nın asla müttefik olamayacağı belirtilirken bu konuda fetvaların bulunduğu vurgulandı.

Suriyeli muhalif Nureddin Zengi Hareketi lideri Hüsam el Atraş'dan gelen açıklamada ise, "Rusya ile ittifaka dair herhangi bir görüşü kesinlikle reddediyoruz" denildi.

Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Liva Mutasım grubu lideri de Twitter'dan yaptığı açıklamada Rusya ile ittifak düşüncesini reddetti ve Rusya'yı 'işgalci düşmanlar' olarak tanımladı.

TSK'nın Astana'da varılan mutabakat gereği kendisine bağlı yerel milis kuvvetler ile birlikte İdlib'e bir operasyon başlatması bekleniyor. Rusya, rejim ve İran'ın plana olan siyasi ve olası fiili desteği nedeniyle muhalifler Türkiye'nin müdahalesine tam destek vermiyor. 

Suriye'de bulunan önde gelen ilim adamlarından Abdullah el Muhaysini ve Abdurrezzak el Mehdi'nin Türkiye'nin müdahalesi ile alakalı konuyu görüşmek amacıyla acil bir toplantı çağrısında bulunduğu bildirildi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum