muhaliflerden lazkiyede büyük askeri operasyon

muhaliflerden lazkiyede büyük askeri operasyon

aa

Suriye’de Esed rejimine karşı savaşan muhalif birliklerin, Türkmen Dağı ve Kürt Dağı’nda Esed kuvvetlerinin ve Şii milislerinin kontrolü sağladığı bölgeleri tekrar geri almak için Lazkiye kırsalında bir dizi geniş ve eş zamanlı operasyon düzenlediği belirtildi. Ricalu’s Sahil (Sahil Adamları/Erleri) ismi tercih edilen operasyona çatı grup Fetih Ordusu’nun da katıldığı ifade ediliyor.

Muhalifler tarafından başlatılan operasyonda Hakura, Heşba, Mazgali köyleri, Kürt Dağı’nda yer alan Karmil Tepesi, Türkmen Dağı’nda yer alan Ebu Ali ve Beyda tepeleri gibi yerler muhaliflerin kontrolüne geçtiği ifade edilirken Şii milislerinden ve rejim askerlerinden birçoğunun etkisiz hale getirildiği rapor edildi.

Muhalif birliklerin birleşerek kurdukları çatı grup Fetih Ordusu ve Lazkiye kırsalında Esed rejimiyle çarpışan birçok muhalif grubun Ricalu’s Sahil (Sahil Adamları/Erleri) adı altında ortak operasyon kurduğu kaydedildi. Söz konusu operasyon odası, Kürt Dağı’nda yer alan Kinnisiba, Nehşeba ve Rüşve’deki köy ve mıntıkaları, ayrıca Türkmen Dağı’nda yer alan Ebu Ali ve Beyda tepeleri, Kuruca ve Kal’a’daki bölgeleri Esed rejimine eş zamanlı büyük askeri operasyonlar düzenleyerek tekrar ele geçirmeyi hedefliyor.

Fetih Ordusu gruplarının ilk defa büyük bir katılım göstermesi Türkmen ve Kürt dağlarında başlayan bu yeni savaşın önemini ortaya koyuyor. İdlip muhafazasında büyük bir askeri desteğin mezkur bölgelere ulaştığı gelen bilgiler arasında.

Devam eden Güney Halep çarpışmasına Fetih Ordusu’nun katılımıyla saha da önemli değişikliklerin yaşandığı biliniyor. Halep kırsalında birçok stratejik nokta muhalifler tarafından ele geçirilirken bazı köy ve beldelerde denetim muhalifler tarafından sağlandı. Söz konusu çatışmalarda İranlı milislerden onlarcası etkisiz hale getirildiği ve bir o kadar da esir alındığı kaynaklar tarafından ifade ediliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.