Muhammed bin Selman Evanjelik liderlerle Riyad'da buluştu

Muhammed bin Selman Evanjelik liderlerle Riyad'da buluştu

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman Riyad'da Evanljelik Hristiyan liderlerle bir araya geldi.

Suudi Arabistan'da gölge kral olarak anılan veliaht prens Muhammed Bin Selman, dün ülkenin başkenti Riyad'da Amerikalı Evanjelik Hristiyan liderlerle buluştu. Amerikalı Evanjelik Hristiyan liderlerinden oluşan bir delegasyon, halihazırda bölgede bir dizi ziyaret gerçekleştiriyor.

Toplantı sırasında liderler "birlikte yaşama, hoşgörü ile aşırıcılık ve terörizm ile savaşma konusunda ortak çabaların önemine" vurgu yaptı.a-004.jpg

Muhammed bin Selman ile Evanjelik liderler arasındaki toplantıya Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Suudi Prens Halid bin Selman, Suudi Arabistan merkezli sivil toplum kuruluşu Rabıta'nın genel sekreteri Dr. Muhammed bin Abdulkerim el İsa ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr de katıldı.

b-002.jpg

Suudi Arabistan'da veliaht prens olarak seçilmesinin ardından etkinliğini oldukça artıran Muhammed bin Selman öncülüğünde ülkede bir dizi reform gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda bir yandan ülkenin uluslararası kamuoyundaki imajını dönüştürme çabaları sürerken, bir yandan da ülke içindeki dengelere yönelik bazı hamleler yapılıyor. Ancak Muhammed bin Selman öncülüğündeki bu dönüşüm hamlesi sırasında Suudi Arabistan yaygın insan hakları ihlalleri işlemekle suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.