Muhammed bin Selman'ın Türkiye ziyareti bugün

Muhammed bin Selman'ın Türkiye ziyareti bugün

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bugün Türkiye'ye gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prens Muhammed bin Selman'ı Beştepe'de kabul edecek.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bugün Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prens Muhammed bin Selman'ı Beştepe'de kabul edecek.

NTV'nin haberine göre görüşmede iki ülke ilişkileri başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak. Ayrıca, iki ülke arasında bir dizi ticari anlaşmanın da imzalanması bekleniyor.

Muhammed bin Selman Türkiye ziyareti öncesi Mısır ve Ürdün'e gitti. Veliaht Prens iki ülkenin liderleriyle görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Nisan ayı sonunda Suudi Arabistan'a bir ziyarette bulunmuş, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'la görüşmüştü.

Muhammed bin Selman'ın Türkiye ziyareti, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesinden bu yana ilk resmi ziyareti olacak.

ABD Başkanı Joe Biden da gelecek ay Suudi Arabistan'a ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı’nın verdiği bilgiye göre Erdoğan’ın bugünkü programı şöyle:

16:30 Suudi Arabistan Krallığı Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman Bin Abdülaziz El Suud’u Resmi Karşılama Töreni (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)

16:45 Suudi Arabistan Krallığı Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman Bin Abdülaziz El Suud ile Başbaşa Görüşme (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)

18:15 Heyetlerarası Görüşme (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)

19:00 Resmi Akşam Yemeği (Cumhurbaşkanlığı Külliyesi)

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.