'Muhammed Mursi'nin oğlu Abdullah zehirlenerek öldürüldü'

'Muhammed Mursi'nin oğlu Abdullah zehirlenerek öldürüldü'

Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi'nin zehirlenerek öldürüldüğü ifade edildi.

Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi'nin zehirlenerek öldürüldüğü ifade edildi.

Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olan ve 2013’ün Temmuz ayında Abdulfettah Sisi liderliğindeki darbe sonucu devrilen Mursi, 6 yıllık hapis sürecinin ardından, 2019 yılının Haziran ayında cezaevinde hayatını kaybetmişti.

Mursi'nin vefatından kısa bir süre sonra, 2019 yılının Eylül ayında, Mursi'nin 25 yaşındaki oğlu Abdullah Mursi de yaşamını yitirmişti. Sisi rejimi Abdullah'ın kalp krizi nedeniyle öldüğünü öne sürmüştü.

"Zehirlenerek öldürüldü"

Londra'daki hukuk merkezi "Guernica 37 Uluslararası Adalet Ofisi" tarafından yürütülen soruşturmaya göre Abdullah Mursi, kendisine zehirli bir maddenin enjekte edilmesi sonrası yaşamını yitirdi.

Abdullah'ın ölümünün arkasında Sisi rejiminin olduğu ve Abdullah'ı zehirledikten sonra 'kalp krizi' iddiasının ortaya atıldığı ifade edildi.

Mursi'nin oğlu Abdullah Mursi, babasının ölümünden kısa bir süre sonra Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, babasını Sisi yönetiminin öldürdüğünü söylemişti.

Abdullah Mursi, babasının ölümünden Abdulfettah el Sisi ve İçişleri Bakanları Mahmud Tevfik ve Mecdi Abdulgaffar'ı sorumlu tutmuş, ayrıca hakimlerden Şirin Fehmi, Şaban el Şami ve Ahmed Sabri, Başsavcı Nabil Sadek ve istihbarat servisi başkanı Abbas Kamil'i de işaret etmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.