"Muhammed Mursi'ye 20 dakika boyunca müdahale edilmedi"

"Muhammed Mursi'ye 20 dakika boyunca müdahale edilmedi"

Mısır'da darbeyle görevinden alınan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye bayıldıktan sonra 20 dakika boyunca müdahale edilmediği iddia edildi.

Mısır'da darbeyle görevinden alınan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin öldürüldüğünü iddia eden arkadaşları, eski lider bayıldıktan sonra 20 dakika boyunca duruma müdahale edilmediğini savunarak, güvenlik görevlilerini suçladı.

İngiliz Independent gazetesinde yer alan habere göre, Mursi'nin arkadaşları ve meslektaşları güvenlik güçlerini kafes içinde tutulan Mursi'yi kurtarmak için ilk yardım müdahalesinde bulunmamakla suçladı.

İddiaya göre, mahkeme salonunda baygınlık geçirmesine karşın güvenlik görevlilerinin Mursi’ye 20 dakikadan uzun süre yardım etmeyerek ölüme terk etti.

"Ambulans 30 dakika sonra geldi"

Babası ve erkek kardeşi Mursi ile birlikte yargılanan Abdullah el-Haddad, tanıkların kendisine Mursi yere çöktüğü zaman yetkililerden kimsenin yardım etmediğini söylediğini aktardı.

 

Haddad, şu ifadeleri kullandı, "Gardiyanlar onu dışarı çıkarıncaya kadar bir süre yerde kaldı. Ambulans 30 dakika sonra geldi. Diğer sanıklar onun yere düştüğünü fark edince bağırmaya başladılar. Bazıları doktor olan sanıklar gardiyanlardan ona yardım edebilmek için izin istediler ya da gardiyanların ilk yardım müdahalesinde bulunmasını istediler. Kasıtlı şekilde yardım etmediler. Gardiyanlar tutukluların bağırmaya başlamasından sonra tutuklu ailelerini mahkeme salonundan çıkardı.”

Mursi'nin mensubu olduğu Müslüman Kardeşler Hareketi de Mısır yetkililerini altı yıldır hapiste olan eski cumhurbaşkanını ‘yavaşça ve kasıtlı olarak öldürmekle’ suçluyor.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.