Muhaysini: Suriye halkı Türkiye'nin İdlib'e müdahalesini istemiyor

Muhaysini: Suriye halkı Türkiye'nin İdlib'e müdahalesini istemiyor

Tahriru'ş Şam şer'i kadısı Muhaysini, Türkiye'nin İdlib'e olası müdahalesi hakkında değerlendirme yaptı.

Suriye silahlı muhalefetinin önemli figürlerinden biri olan Dr. Abdullah el Muhaysini gündemdeki soruları cevapladı. 

Bilal Abdülkerim'in sunduğu 'Gerçeklerle Yüzleş' programına konuk olan Abdullah el Muhaysini, izleyicilerden gelen soruları cevapladı.

Tahriru'ş Şam grubunun ileri gelen liderlerinden biri olan Abdullah el Muhaysini, Türkiye'nin olası İdlib müdahalesi hakkında da yorumda bulundu.

 

Videonun tamamı için tıklayınız...

Gelen soru ve Muhaysini'nin cevabı şu şekilde:

Ebu Abdullah’tan bir sorumuz var, isminin geri kalanını bilmiyorum, diyor ki: ''Türkiye Ordusu'nun İdlip’i işgal edeceği mümkün mü ve Tahrir'uş Şam Heyeti bunu kabul eder mi?''

Maalesef bütün Sünniler onları yüzüstü bıraktıktan sonra haklı davalarında Suriyelileri korumak için Mekke'den buraya gelen bir muhacir olarak, Suriyelilerin ilk günden beri yalnızca uçaksavar silahlarının verilmesini istediklerini düşünüyorum. Bundan fazlasını istemiyorlardı. Onları bombalayan savaş uçaklarını düşürmek için bir silah istiyorlar. Böylece topraklarını özgürleştirebilirler. Onlar uzun bir süre beklediler ve kendilerini Mücahidlerden başka koruyan kimseyi bulmadılar. Muhalif veya Mücahid fark etmez. Malesef kapasiteleri düşüktü ancak Suriye halkının davasını benimsemek ve korumak için mükemmel çabaladılar ve aziz kanlarından verdiler. Öyle ki onlar Beşşar'ın devrilmesinde onlara yardım edecekleri bekliyorlar. Suriye halkı, Türkiye’nin müdahelesinin Şam’a ulaşmanın hedeflenmediğini ve mevcut durumun korunmasının hedeflendiğini görüyorlar. Ancak durumun olduğu gibi muhafazası için, yani Ehli Sünnet’e yalnızca İdlib’in bırakılması için. Ve ben (ben de sen de Halep’te ve İdlip’teyiz) halktan bu müdahaleyi kabul eden kimseyi görmüyorum. Ve biz de bu bölünmeyi kabul etmiyoruz. Biz kanlarımızı verdik, evlerimiz yıkıldı ve bizim ailelerimiz yurtlarından edildiler ve her yer yok edildi; İdlip'i tutmak için mi? Hayır. Ve bu insanlar genel olarak durumu durma noktasında tutacak hiçbir devletten herhangi bir müdahaleyi veya zorlamayı istemiyorlar. Her kim yardım etmek isterse onlara silahlarını temin edebilir. Onlara yalnızca uçaksavar silahları vererek ve onlar bunu kendi başlarına yapabilirler. Bu sahada gördüğüm şeydir.

Halep kırsalında kameraya aldığım yaşlı adamı unutamıyorum. Kameraya bakıyordu. Ve ben bunu unutamıyorum, sesini yükselterek Arap yöneticilere dedi ki: ''Biz gıda istemiyoruz, buğday, su, kıyafet vb. istemiyoruz. Biz uçaklara karşı füzeler istiyoruz.'' ''Bunları alırsak kendilerimizi koruyabiliriz!'' Ne düşünüyorsun, Arap liderler izlemediler mi veya şahit olmadılar mı veya sadece umursamadılar mı?

Hayır, tabii ki izliyorlar ve şahit oluyorlar. Ancak umursamıyorlar. Onlar bu füzelerin(uçaksavarlar) insanların dertlerini sonlandıracağını biliyorlar ancak onlar halkın dertlerini kendi tanımlarına göre bitirmek istiyorlar. Halkın istediği şekilde değil.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.