Muhaysini: Türkiye'nin gözlem noktalarını geri çekmesi siyasi bir karar

Muhaysini: Türkiye'nin gözlem noktalarını geri çekmesi siyasi bir karar

Suriye muhalefetinin etkin isimlerinden Abdullah el Muhaysini, Türkiye'nin gözlem noktalarını geri çekme kararını değerlendirdi.

Suriye muhalefetinin etkin isimlerinden Abdullah el Muhaysini, Türkiye'nin Rusya ve İran destekli rejim güçlerinin bölgelerinde kuşatmada kalan gözlem noktalarını geri çekme kararıyla ilgili açıklamada bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait gözlem noktalarının geri çekilmesini "siyasi bir karar" olarak nitelendiren Muhaysini'nin açıklamasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

"Her kim ki işgal edilen bölgelerin kurtuluşu ümidini sadece Türk noktalarına bağlamışsa Allah'a hüsnü zan beslememiş demektir.

Bu toprakları ilk kez özgürleştiren, oraları yeniden almamızda bizi muvaffak kılacaktır. Ne Türk noktaları ne silahlarımız ne de ordularımız bir vesileden öte bir şey değildir. Bu işi asıl yürüten, Allah'tır."

"Türkiye'nin rejim bölgelerindeki gözlem noktalarından çekilmesi, siyasi bir karardır. Bu kararı almaya iten etkenleri ise en iyi bilen Allah'tır. Rus devriyelerinin atılmaması mukabilinde alınan bir karar da olabilir, gelecek adım için bir hazırlık da. Veya bambaşka bir şey de."

"Olur da Türkiye, işgal edilmiş toprakları hürriyetine kavuşturmak için bir hareketliliğe girerse bunun sebebi Esed bölgelerinde muhasarada kalan gözlem noktasının durumu olmayacaktır. Zira o gözlem noktaları hiçbir zaman tam bir kuşatma altında olmamıştı."

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.