Mukteda es Sadr meclisin feshini istiyor

Mukteda es Sadr meclisin feshini istiyor

Irak’taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es Sadr, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda destekçilerinin eylemlere devam edeceğini söyledi.

Irak’taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es Sadr, Meclisin önümüzdeki haftanın sonuna kadar feshedilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Es Sadr sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, ülke yargısına çağrıda bulunarak Meclisin en geç gelecek hafta sonuna kadar feshedilmesini talep etti.

Öte yandan Sadr Hareketi lideri, destekçilerinin eylemleri sürdüreceğini ilan etti. Sadr ayrıca erken seçim yapılması için hazırlıklara başlanmasını istedi.

Başkent Bağdat'ta Mukteda Es-Sadr yanlıları geçtiğimiz günlerde başbakan adayı Muhammed Şi'ya Es-Sudani'yi protesto etmek Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda toplanmış ve ardından beton barikatları aşarak Yeşil Bölge ve yargı binasına ulaşmaya çalışmıştı.

Mukteda es Sadr'ın konumunun ve güvenlik durumunun tehlikeye girme ihtimali bulunduğunu iddia eden Sadr yanlıları bu sebeple Sudani'nin başbakanlık koltuğuna oturması istemiyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.