Mülkiye'de 'İnek Bayramı' skandalı: İslam'la alay ettiler

Mülkiye'de 'İnek Bayramı' skandalı: İslam'la alay ettiler

Skandal görüntülerin tekrarlanmaması için üniversite yönetimi ve YÖK göreve çağrıldı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen etkinlikte Hz. Muhammed'in hayatının yanı sıra Kur'an-ı Kerim'in ayetleri okunarak alay edilip kahkahalar atıldığı görüldü. 

Her yıl ilkbahar döneminde yapılan ve Ankara Üniversitesi'nin Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Cebeci Kampüsü'nde düzenlenen 'İnek Bayramı' Kur'an-ı Kerim'e ve İslam'a yönelik çirkin görüntülere sahne oluyor.

Gelen yoğun tepkilere rağmen geçtiğimiz yıllarda da çok defa Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi tarafından düzenlenen 'İnek Bayramı'nın bu yıl da 4-5 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Her sene ilkbahar döneminde düzenlenen etkinlik kapsamında bir öğrenci sarık ve cübbe giyiyor ve İslami değerlerin alay konusu yapıldığı konuşmalar gerçekleştiriliyor.

Farklı yıllarda düzenlenen organizasyonlarda ortak temanın 'İslam ile alay etme' olduğu görülüyor:

 

 

Üniversite yönetiminin açıklamasıyla tekrar yapılacağı duyurulan organizasyonun iptal edilmesi için pek çok kullanıcı sosyal medyada büyük tepki gösterdi. 

Dekanlığın yaptığı duyuru şöyle:

“Geleneksel İnek Bayramı etkinlikleri 4-5 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Ankara Üniversitesi genelinde halen uygulanan güvenlik önlemleri gereğince; İnek Bayramı süresince Cebeci Kampüsü’ne sadece kampüs öğrencileri, öğretim elemanları ve çalışanları alınacaktır. Misafirlerin ve mezunların kampüse girişi mümkün olamayacaktır.

Gereğini saygılarımızla rica ederiz.

DEKANLIK”

Müslüman sosyal medya kullanıcıları ve sivil toplum kuruluşları organizasyonun sona erdirilmesi ve üniversite yönetimine bu yönde baskı yapılması için çağrıda bulunuyorlar. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.