"Mülteci kampına yönelik bombardımanda ölü sayısı 170'e çıktı"

"Mülteci kampına yönelik bombardımanda ölü sayısı 170'e çıktı"

Nijerya'da bir kampın 'yanlışlıkla' bombalanması sonucu ölü sayısı resmi rakamlara göre 90, bağımsız kaynaklara göre ise 170'e çıktı.

Nijerya ordusu tarafından Boko Haram örgütüne karşı düzenlenen hava operasyonunda "yanlışlıkla" mülteci kampı ve görevlilerin bulunduğu bölgenin bombalanması sonucu ölenlerin sayısının 90’a ulaştığı açıklandı. Ancak sivil toplum kuruluşları bu sayının 170 olduğunu belirtiyor.

AA'nın haberine göre; resmi makamlar hayatını kaybedenlerin sayısı daha önce 52 olarak açıklanmıştı. Bağımsız kaynaklar ve STK’lar ise bu sayısı 100 olarak vermişti. Bugün yapılan resmi açıklamada ölü sayısının 90’a ulaştığı belirtildi. Bağımsız kaynaklar ise ölü sayısını 170 olarak güncelledi.

Savaş uçakları ülkenin kuzeyindeki Borno eyaletinde bulunan ve ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin bulunduğu kampı "yanlışlıkla" bombalamıştı.

Söz konusu olay Nijerya ordusu tarafından kabul edilen ilk hatalı bombardıman oldu. Ülkenin kuzeydoğusunda yaşayan Nijeryalılar daha önce de ordunun sivil yerleşim yerlerini hedef aldığını bildirmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.