Münbiç mercek altında; TSK heyet gönderdi

Münbiç mercek altında; TSK heyet gönderdi

El-Bab'ın kontrolünün sağlanmasından sonrasında başlaması tahmin edilen Münbiç operasyonu öncesi, TSK'ya ait bir heyetin bölgeye gönderildiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz hafta ABD Genel Kurmay Başkanının İncirliğe gelmesinden sonra, Münbiç'e askeri heyetin gittiği bilgisi verildi.

6 Aralık tarihinde ABD Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, İncirliğe gelmiş, Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüşmüştü. Bu görüşmelerin ardından Münbiç'e askeri heyetin gittiği bilgisi verildi. Askeri kaynaklar da bu bilgiyi doğruladı.

BU KARAR NASIL ALINDI?

Münbiç'e Türk askeri heyetinin gitmesi için ABD'den teklif geldiği belirtiliyor. Türkiye, bir süreden bu yana El Bab operasyonu sonrasında YPG güçlerinin Münbiç'ten çekilmemesi durumunda (Fırat'ın doğusuna geçmemesi durumunda) yeni hedefin burası olacağını söylüyordu. İşte bu kapsamda ABD, TSK'nın Münbiç'te incelemelerde bulunması teklifini getirdi. Ankara'da bu teklifi yerinde buldu. Bu teklif kapsamında Amerikan askerlerinden oluşan bir heyet ile birlikte bir Türk askeri heyeti Menbiç'e gidip incelemelerde bulundu.

RAPOR SUNULACAK

Heyet Ankara'ya geri geldi. Konuyla ilgili olarak bir rapor yazmaları bekleniyor. Bu raporun ilerleyen günlerde hükümete sunulması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Münbiç konusunda çok ciddi bir uyarı yapmış, El-Bab operasyonundan sonra YPG güçleri Münbiç'ten çekilmez ise yeni hedefin Münbiç olacağını hatırlatmıştı. 


Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.