"Müslüman gençler olmasa çok insan ölecekti"

"Müslüman gençler olmasa çok insan ölecekti"

Londra’daki büyük yangının görgü tanıkları, Ramazan ayı olması ve yangının sahur vaktine denk gelmesi daha fazla kaybı önlediğini söyledi.

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Grenfell kulesindeki yangından sağ olarak kurtulan tanıklar, "Eğer Müslüman gençler bize yardım etmeselerdi, çok insan ölecekti." dediler. 

Çevrede oturan Müslümanların, sahur nedeniyle uyanık olması sayesinde çok sayıda insana yardım ederek binadan çıkmalarına yardım ettiği belirtiliyor.

Londra'da en az 17 kişinin yaşamını yitirdiği yangın, İngiltere gazetelerinin birinci sayfalarında geniş yer bulmaya devam ediyor. İngiltere'de yayınlanan i gazetesi, Londra'da yanan 24 katlı binada 100'den fazla kişinin ölmüş olabileceğini ve bu kişilerden bazılarının teşhis edilemeyecek durumda olabileceğini yazdı.


Sky News’e konuşan komşu bina sakinlerinden Ahmet Chellat, "Çoğu kişi yangın çıkma anında uyuyordu. Ramazan'dan olmasaydı daha fazla ölümler olurdu." dedi.

Mağdurlarından bir kadın ise Müslümanlar hakkında, "Ellerinde su bidonlarıyla insanlara ilk yardım eden onlardı. Her tarafa koşuşturup insanlara yol gösteriyorlardı." dedi.

Öte yandan bölgedeki camiler de yangından etkilenenlere yardım için harekete geçti. El Manaar Cami’nden yapılan açıklamada, “İnançlı ya da inançsız dinlenecek ya da uyuyacak bir yere ihtiyaç duyan ya da suya ve yemeğe ihtiyaç duyan herkese kapılarımız açıktır” denildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.