Müslüman kardeşlerden Mursi açıklaması: Davamızdan vazgeçmeyeceğiz, sözümüzde duracağız

Müslüman kardeşlerden Mursi açıklaması: Davamızdan vazgeçmeyeceğiz, sözümüzde duracağız

Duruşma sırasında hayatını kaybeden Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için cuma günü gıyabi cenaze namazı kılınacağını açıklayan Müslüman Kardeşler 'meydanları doldurma' çağrısında bulundu.

Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, mahkeme salonunda hayatını kaybeden Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin “25 Ocak Devrimi’nin önemli bir sembolü” olarak hatırlanacağı belirtildi.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Müslüman Kardeşler'İn açıklamasında Mursi’nin kötü koşullarda tutulduğu, gerekli tedavisinin sağlanmadığı, ailesiyle görüştürülmediği belirtildi. Mursi’nin ölüm nedeninin detaylı bir şekilde ortaya çıkarılması için uluslararası bir soruşturma açılması talep edildi.

Müslüman Kardeşler,  tüm insan hakları örgütlerini, cezaevindeki tutuklulara yönelik “yavaş yavaş öldürme” uygulamasını durdurması için çağrıda bulundu.

"Sözümüzde duracağız"

Muhammed Mursi için cuma günü gıyabi cenaze namazı kılınacağını açıklayan Müslüman Kardeşler , “darbeci yönetime karşı tüm ülkelerin Mısır elçilikleri önünde gösteriler başlatın” çağrısı yaptı.

Açıklamanın sonunda ise şöyle dendi: “Mursi şehit oldu ancak Mısır halkı için verdiği mücadele asla bitmeyecek. Mısır özgürleşene kadar, Mısırlılar özgürlük, bağımsızlık ve insanlık onuruna sahip olma haklarından tam olarak yararlanıncaya kadar davamızdan vazgeçmeyeceğiz, sözümüzde duracağız."

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.