Müslümanlar ve İslam (6): Amerikalı Müslümanlar neye inanıyorlar?

Müslümanlar ve İslam (6): Amerikalı Müslümanlar neye inanıyorlar?

PEW'in çalışmasında yer alan konulardan biri de, Amerikalı Müslümanların dünya görüşleri.

ABD merkezli PEW araştırma merkezinin 2011 yılında yaptığı çalışmaya göre, Amerika'da yaşayan Müslümanların neredeyse yarısı ( yüzde 48) dini liderlerinin 'radikal' dindaşları hakkında yeteri kadar konuşmadıkları görüşündeler.  

Amerikan Müslümanlarının yüzde 48'i "tüm arkadaşları veya en yakın arkadaşlarının Müslüman olduğunu" söylüyor. Araştırmaların yürütüldüğü 39 Müslüman ülkesinde ise bu oran yüzde 95 gibi ciddi bir seviyede.  

ABD’deki Müslümanların yüzde 69’u dinin hayatlarında önemli bir yeri olduğunu ifade ediyorlar. Araştırmaya göre, Müslüman kökenli kişilerin yüzde 96’sı Allah’a inandıklarını beyan etmiş. Yüzde 65’i günlük ibadetlerini yaparken, yüzde 47’si haftalık ibadetlere (Cuma namazı) katıldıklarını söylemiş. Bu oranlar her ne kadar İslam dünyasının diğer tüm topluluklarından düşük olsalar da; en az ABD’deki Hristiyanlar kadar dindar olduklarını ortaya koymaktadır.

Öte yandan 2011 tarihli araştırmanın verilerine göre ABD Müslümanlarının %39’u eşcinselliği desteklerken; %45’i bunun önünün devletler tarafından bir şekilde kesilmesi gerektiğini düşünüyor.

ABD’deki Müslümanların %65’i Sünni, %11’i Şii olduğunu beyan ederken; %24’ü sadece Müslüman olduklarını beyan etmişlerdir.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.