Müslümanların kitlesel saldırılara uğradığı Hindistan'ın lideri Modi: Ülkemizde ayrımcılığa yer yok

Müslümanların kitlesel saldırılara uğradığı Hindistan'ın lideri Modi: Ülkemizde ayrımcılığa yer yok

Başbakan Modi Hindistan'da bilhassa Müslümanlara ve diğer dini azınlıklara karşı ayrımcı politikalar uygulandığını reddetti.

(Fotoğraf: pmindia.gov.in)

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkesinde dini ayrımcılığa yer verilmediğini öne sürdü.

Modi, perşembe günü ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı ortak basın konferansında, hükümeti döneminde Hindistan'daki azınlıklara yönelik ayrımcılık yapılmadığını savundu.

"Hindistan'da Müslüman ve diğer azınlıkların haklarını iyileştirmek için hangi adımları atacağı" sorulan Modi, bu durumun iyileştirilmesi gerekmediğini iddia etti.

Hint lider Modi'nin ABD ziyareti sırasında Müslüman ve diğer azınlıklara karşı ülkede ayrımcılık yapılmadığını iddia etmesi dikkat çekti.

Hindistan'da Müslümanlara, alt tabaka Hindu Dalitlere, Hristiyanlara ve diğer dini azınlıklara yönelik baskıların şiddetlendiği birçok rapor ve araştırmaya yansımış durumda.

Modi liderliğindeki İslam karşıtı BJP yönetimi döneminde Müslümanlara yönelik saldırılarda artış yaşandığı biliniyor. Hindistan hükümeti destekli radikal Hindular Müslümanların yanı sıra Hristiyanlara yönelik de çeşitli saldırılar ve yargısız infazlar gerçekleştiriyor.

Hindistan'daki kast sisteminin en alt tabakasında bulunan Hindu Dalitler de çoğu kez milliyetçi Hinduların saldırılarına maruz kalıyor.

Öte yandan ülkede, Müslümanlar ve diğer dini azınlıkların toplumdan büyük ölçüde dışlandığı biliniyor.

Buna rağmen Modi'nin bu baskı ve saldırıları yalanlaması tepki çekiyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

 

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.