Musul'a Operasyon Hazırlığı Sürüyor

Musul'a Operasyon Hazırlığı Sürüyor

IKBY Başkanı Barzani, Musul operasyonu hazırlıklarını yakından takip etmek için Mahmur Cephesi'ni ziyaret etti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, IŞİD'in elinde tuttuğu Musul'a yönelik operasyonunun hazırlıklarını yakından takip etmek için Mahmur Cephesi'ni ziyaret edip, askeri yetkililerle bir araya geldi.

Başkanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada Barzani, Musul'un güneyinde yer alan Mahmur Cephesi'nde uluslararası koalisyon güçleri, Peşmerge, Irak ordusu ve Haşdi Vatani'nin (Gönüllü Sünni Gücü) askeri yetkilileriyle bir araya gelerek, Musul operasyonu ve söz konusu güçler arasındaki dayanışmayı görüştü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Mahmur Cephesi'ni ziyaret etmemin sebebi, Peşmerge, uluslararası koalisyon güçleri ve Irak ordusuna bağlı askerlerin aynı cephede savaştığından dolayı dünyaya bir mesaj verip, ortak bir düşmana karşı durduğumuzu göstermek içindir. Yüce Allah'ın desteğiyle bu örgüte karşı büyük zaferler elde edip, teröristleri ortadan kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.