Musul'daki infazlar 'soykırım' boyutunda: Şii milis önce öldürdü sonra selfie çekti

Musul'daki infazlar 'soykırım' boyutunda: Şii milis önce öldürdü sonra selfie çekti

Musul operasyonunun bitmesinden sonra kentten gelen infaz görüntüleri korkutucu boyutlara ulaşmış durumda.

*Haberdeki görseller rahatsız edici içerik barındırıyor olabilir.

Musul operasyonunun sona erdiğinin açıklanmasının ardından kentten çok sayıda infaz görüntüsü gelmeye başlamıştı. Bağdat hükümetine bağlı güçler tarafından sokak ortasında öldürülen kişilere ait olduğu belirtilen görüntülerin ardından hükümet soruşturma açılacağını açıklasa da, infazlar sona erdirilemedi.

Kimi aktivistlere göre, bölgedeki Sünnilere yönelik gerçekleştirilen bu infazlar bir 'soykırım' anlamı taşımakta. Özellikle erkeklerin infaz edildiği görüntüler dehşet verici boyutlarda.

Önce öldürdü sonra selfie çekti

Bölgeden gelen son infaz görüntüsünde Şii Haşdi Şaabi çatı örgütü milisi olduğu ifade edilen bir kişi, sokak ortasında kim olduğu belli olmayan bir erkeği önce öldürüp, ardından da selfie çekiyor.

İşte o görüntüler:



Görüntülerde incelendiğinde öldürülen kişinin ellerinin bağlı olduğu anlaşılıyor. 

'Sünniler hedefte'

Konu ile ilgili yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, kentte keyfi gözaltılar ve sokak infazları hız kesmiyor.

Yüzlerce sivilin IŞİD üyesi olmak veya örgüte yardım etme iddiasıyla Şii milislerce gözaltına alınıp bilinmeyen yerlere götürüldüğü bilgisi aktarılıyor.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.