Musul'un unutulan çocukları: Her birinin gözü önünde bir aile ferdi öldü

Musul'un unutulan çocukları: Her birinin gözü önünde bir aile ferdi öldü

Musul'da yaşanan çatışmalar çocuklar üzerinde ömür boyu sürebilecek eden psikolojik sorunlara sebep oldu

'Çocukları Kurtarın' (Save The Children) isimli İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşunun açıklamasına göre, Musul'da geçtiğimiz sene Ekim ayında başlayan ve halen vedam etmekte olan IŞİD ve Bağdat hükümeti güçleri arasındaki çatışmalar, bölgedeki çocukların psikolojisini oldukça olumsuz yönde etkiledi. 

Sürekli korku, sürekli panik

Kuruluşun yaptığı açıklamaya göre, kentte yaşanan çatışmalar ve hava saldırıları gibi sebepler yüzünden sürekli korku ve panik halinde olan çocuklar, hayatlarının sonuna kadar bir travma halinde yaşayabilir. Kuruluş, çocukların hayatlarının sonuna kadar etkisi altında kalacakları bu psikolojik travmanın gerekli tedavi yöntemleri ile atlatılmasının mümkün olduğunu belirtiyor.

Psikolojik tedavi görmeleri gerekiyor

Musullu çocukların sürekli olarak yüksek dozda korkuya maruz kaldıklarının belirtilen açıklamada, yoğun bir psikolojik tedavi sürecinin önemine işaret ediliyor. Ancak savaş ortamı sebebiyle öncelikli insani ihtiyaçlarını bile karşılamakta sıkıntı yaşayan çocukların nasıl psikolojik tedavi göreceği muamma.

Çocukların yüzde 90'ının gözü önünde aile fertlerinden biri öldürüldü

'Çocukları Kurtarın' adlı uluslararası kuruluşun yaptığı açıklamaya göre, kentte yaşanan çatışmalar sebebiyle bölgedeki çocukların yüzde 90'ı aile fertlerinden birisinin gözleri önünde öldürülmesine/ölmesine şahit oldu. 


Musul'daki çatışma alanlarından çıkabilen çocuklar çadır kentlerde olduça zor yaşam şartları ile mücadele ediyor

Uluslararası topluma çağrı

Kuruluş, çocukların kalıcı psikolojik rahatsızlıklarının tedavi edilebilmesi için uluslararası topluma yardım çağrısında bulundu. 

'Eski Musul semtinde yüzlerce çocuk öldü'

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ise geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, Musul kenti batı yakasında IŞİD'in elindeki son bölge olan ve halen çatışmaların devam ettiği, Eski Musul semtinde yüzlerce çocuğun yaşamını yitrdiğini açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.