"Myanmar, Arakanlı mültecilerin dönüş sürecini nedensizce erteliyor"

"Myanmar, Arakanlı mültecilerin dönüş sürecini nedensizce erteliyor"

Bangladeş Başbakanı, Myanmar hükümetinin mülteci vatandaşlarını geri almaya hazır olduğunu söylediğini ancak bunun için hiçbir şey yapmadıklarını söyledi.

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, Myanmar hükümetinin, Arakanlı Müslümanların (Rohingya) ülkelerine dönüş sürecini neden göstermeksizin ertelediğini belirtti. 

Çok Sektörlü Teknik ve Ekonomik İş Birliği için Bengal Körfezi Ülkeleri Girişimi (BIMSTEC) toplantısına katılmak üzere Nepal'de bulunan Hasina, düzenlediği basın toplantısında, "Myanmar, vatandaşlarını geri almaya hazır olduğunu söylüyor ancak gerçeğe bakıldığında bunun için hiçbir şey yapmıyor. Myanmar, Rohingyaların ülkelerine dönüş sürecini belirli bir neden olmadan erteliyor." ifadelerini kullandı.

Hasina, BIMSTEC toplantısı kapsamında Myanmar Devlet Başkanı Win Myint ile bir araya geldiğini ancak görüşmede Arakanlı Müslümanlar konusunun ele alınmadığını söyledi.

Bangladeş ve Myanmar, Aralık ayında Arakanlı Müslümanların ülkelerine dönüşünü öngören bir anlaşma imzalamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.