Myanmar hükümeti Bangladeş sınırına mayın döşüyor

Myanmar hükümeti Bangladeş sınırına mayın döşüyor

Reuters'e konuşan ve adları açıklanmayan Bangladeş hükümetinden iki kaynak, Myanmar'ın Bangladeş sınırına mayın döşediğini ileri sürdü.

Reuters'e konuşan ve adları açıklanmayan Bangladeş hükümetinden iki kaynak, Myanmar'ın Bangladeş sınırına mayın döşediğini ileri sürdü.

Bangladeş hükümetinin mayın döşenmesi hakkında bugün resmi bir protesto iletmeye hazırlandığını belirten kaynaklara göre Myanmar, ülkedeki şiddet olayları nedeniyle

Bangladeş'e kaçan Arakanlı Müslümanlar'ın geri dönmesini engellemek için bu yola başvurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) dün yaklaşık 125 bin Arakanlı Müslüman'ın Bangladeş'e kaçtığını açıklamıştı.

"Muhbirlerimiz mayın döşediklerini doğruladı"

Kaynaklardan biri yaptığı açıklamada "İki ülke arasındaki dikenli telin kendi taraflarında kalan kısmı boyunca mayın döşüyorlar" dedi.

İki kaynak da mayınların döşendiğini fotoğraf kanıtları ve muhbirler vasıtasıyla öğrendiklerini aktardı.

Kaynaklardan biri "Güçlerimiz 3-4 kişilik grupların dikenli tel yakınlarında çalıştığını ve toprağa bir şey koyduklarını gördü. Daha sonra muhbirlerimiz mayın döşediklerini doğruladı" diye konuştu.

Kaynaklar mayınları döşeyenlerin üzerinde üniforma olup olmadığı ile ilgili bilgi vermedi ancak bu kişilerin Arakanlı direnişçiler olmadığından emin olduklarını belirtti.

"Daha önce sınıra mayın döşendiğini görmemiştik"

Myanmar, 25 Ağustos'ta bir grup Arakanlı direnişçinin güvenlik güçlerine yönelik saldırısı ile başlayan ve ordunun operasyonu ile devam eden şiddet olaylarından Arakanlıları sorumlu tutuyor.

Kaynaklardan biri "Bangladeş topraklarında bir şey yapmıyorlar ancak daha önce sınıra kara mayınlarının döşendiğini hiç görmemiştik" ifadelerini kullandı.

Bangladeş'e kaçan Arakanlı'lar ise  kendilerini bölgeyi terk etmeye zorlama amacıyla ordunun köyleri yaktığını ve sivilleri öldürdüğünü anlatıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.