Myanmar hükümeti soykırımı kabul etmedi

Myanmar hükümeti soykırımı kabul etmedi

Birleşmiş Milletlerin hazırladığı ve 'Myanmar ordusunun Rohingya Müslümanlarına karşı son 1 yıldır soykırım uyguladığı' belirtilen raporu Myanmar hükümeti reddetti.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kurulan Uluslararası Myanmar Bağımsız Araştırma Misyonu'nun, ülkedeki dini azınlık olan Rohingya Müslümanlarına karşı son 1 yıldır devam eden askeri operasyonlarda ordunun "soykırım niyeti" taşıdığı bulgusuna ulaşan raporu sonrası, Myanmar hükümeti karşı açıklama yaparak reddetti.

"Bağımsız bir komisyon ihlalleri araştırıyor"

Alman haber ajansı DPA'ya cep telefonu mesajı ile açıklama yapan Myanmar Hükümet Sözcüsü Zaw Htay, kendi oluşturdukları bağımsız komisyonun Rohingya Müslümanlarının maruz kaldığı insan hakları ihlallerini araştırdığını söyledi.

İnsan hakları örgütleri ise, "hükümet güdümünde faaliyet gösteren bu araştırma komisyonunun, suçluları aklamaktan başka bir işlevinin olmayacağını ve Rohingya Müslümanlarının maruz kaldığı ihlallerin sorumlularının hesap vermeyeceğini" savunuyor.

Myanmar geçen yıl BM İnsan Hakları Konseyi'nin ülkedeki hak ihlallerini tespit etmek için yaptığı başvuruyu reddetmiş, BM gözlemcilerinin ülkeye girişine de engel olmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.