Myanmar polisi mülteci kampını bastı: 4 yaralı

Myanmar polisi mülteci kampını bastı: 4 yaralı

Myanmar polisi tarafından Arakan'daki Rakhine mülteci kamplarından birine yapılan baskında polisin açtığı ateş sonucu 4 Arakanlı yaralandı.

Myanmar polisi, Arakan’daki Rakhine mülteci kamplarından birine baskın düzenledi. Polis tarafından açılan ateş sonucu 4 Arakanlı Müslüman yaralandı.

Bildirilene göre bu sabah yaklaşık 20 Myammar polisi, Arakan eyaletindeki Sittwe kentinin yaklaşık 15 kilometre doğusunda yer alan kampa girerek, Cuma günü 106 Arakanlıyı ülkeden kaçırma girişiminde bulunmak suçladıkları iki kişiyi gözaltına aldı.

Myanmar’ın Yangon kenti açıklarında, 31’i kadın, 25’i çocuk 106 Arakanlıyı taşıyan tekne, yetkililer tarafından durdurulmuştu. Ön soruşturmada, bu kişilerin Arakan eyaletindeki Sittwe kentinde yer alan kamptan kaçtığı ve Malezya’ya gitmeyi planladığı ortaya çıkmıştı.

Söz konusu kampta yaşayan görgü şahitlerinden birisi, Reuters’a, “İnsanlar neler olduğunu görmek için kamptan çıktı ve polisler ateş açtı. Olayda dört kişi ciddi şekilde yaralandı” açıklamasında bulundu.

Polis Müfettişi ise bazı Arakanlıların kılıç taşıdığını, ayrıca polislere taş atarak bazılarını yaraladığını söyleyerek, “Kamptaki Bengallerin, gözaltına alınanları polisin elinde kurtarmaya çalıştığını duydum. Polis uyarı ateşi açmak zorunda kaldı ve bazı Bengallerin yaralandığını duydum. Detayları bilmiyorum” dedi.

Myanmar hükümeti, Arakanlı Müslümanların Bengal (Bangladeşli) olduğunu ve 1800’lü yıllardaki İngiliz sömürgesi döneminde buraya getirildiğini savunduğu için kimlik vermeyi reddediyor.

Söz konusu görgü şahidi, polisin ifadelerini reddederek, Arakanlıların gözaltına alınanları kurtarmaya çalışmadığını ve polise saldırmadığını söyleyerek, polisin uyarı amaçlı havaya değil, direk kamp sakinlerine ateş açtığını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.