Myanmar'da cuntanın bombardımanından kaçan binlerce sivil Tayland'a sığındı

Myanmar'da cuntanın bombardımanından kaçan binlerce sivil Tayland'a sığındı

Myanmar'ın Karen eyaletinin, cunta yönetimince ağır bombardımana tutulmasının ardından binlerce sivil Tayland'a sığındı.

İç savaşın sürdüğü Myanmar'da Tayland sınırındaki Karen eyaleti, Şubat ayında darbeyle iktidara gelen merkezi yönetim tarafından karadan ve havadan şiddetli bir şekilde bombalandı. Saldırıların ardından binlerce kişinin Tayland'a sığındığı belirtiliyor.

Merkezi yönetime karşı savaşan 'Karen Ulusal Birliği' tarafından yapılan açıklamada, Myanmar cuntasının uçaklarının ve topçu güçlerinin, Lay Kay Kaw kasabası başta olmak üzere bazı yerleşim birimlerini ağır bombardımana tuttuğu, pek çok sivilin hayatını kaybettiği ifade edildi. Bu saldırılar üzerine Karen'den Tayland'a sığınanların sayısının 4200'i aştığı kaydedildi.

Sivil toplum kuruluşları ise Karen eyaleti içinde kalarak mülteci olanlar da dahil yerinden edilenlerin sayısının 10 binden fazla olduğunu ifade ediyor.

Karen Ulusal Birliği, Karen eyaletinin özerkliği için savaşıyor. Bu sene Şubat ayında yaşanan darbenin ardından Myanmar'ın pek çok başka bölgesinde olduğu gibi Karen'de de çatışmalar şiddetlendi. Şubat ayından bu yana Myanmar'da yaşanan iç savaşta ölü sayısının 10 bine ulaştığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.