NASA: 12 yıl boyunca her sene Ay'a insan göndereceğiz

NASA: 12 yıl boyunca her sene Ay'a insan göndereceğiz

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, önümüzdeki 12 yıl boyunca her yıl Ay’a insan göndermeyi planladığını açıkladı.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, önümüzdeki 12 yıl boyunca her yıl Ay’a insan göndermeyi planladığını açıkladı. NASA Başkanı Bill Nelson, Kongre'deki toplantıda bu sebeple bütçenin arttırılmasını istedi.

Nelson, Kongre’nin Bilim, Uzay ve Teknoloji Komisyonu'nda yaptığı sunumda, 2021 yılı bütçesinden Ay’a insanlı iniş program için ayrılan 3 milyar dolarlık kısmın 850 milyon dolarının, Ay'a iniş aracının geliştirilmesine ayrıldığı bilgisini verdi.

NASA Başkanı, Ay’a insanlı görevin son derece önemli olduğunu ve bunun ABD’nin çıkarına olduğunu söyledi.

Biden yönetimi, NASA’nın 2022 yılı bütçesinde yüzde 6,6’lık bir artış önerisinde bulundu. Yönetim kongreden 2022 yılı için 24,8 milyar dolarlık bir bütçe talebinde bulundu.

Söz konusu bütçe ayrıca Mars’a yeni insansız araçların indirilmesi, Uluslararası Uzay İstasyonu görevlerinin sürdürülmesi, Venüs’e araştırma amaçlı uzay aracı yollanması ve 2024 yılında Ay’a insan gönderilmesi görevlerini de içeriyor.

Biden’ın, NASA’nın başına atadığı Nelson, 18 yıldır da Kongre üyesi olan bir isim.

Kongre’deki oturumda Nelson’a söz konusu bütçenin ABD’nin uzayda liderlik etmesine yönelik nasıl kullanılacağı soruldu. Nelson’a, Çin’in uzay programına dair de birçok soru soruldu.

Bu noktada Nelson, 2022 yılı bütçesinin onaylanması halinde ABD’nin Çin’le güçlü şekilde yarışır bir halde olacağını savundu.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.