NASA 337 milyon dolarlık uzay aracını fırlattı

NASA 337 milyon dolarlık uzay aracını fırlattı

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, güneş sistemi dışındaki yaşanabilir gezegenleri arayacak olan uzay aracı TESS'i fırlattı.

Geçiş Yapan Dış Gezegen Araştırması Uydusu (TESS), SpaceX'in Falcon 9 roketiyle dün gece fırlatıldı.

Diğer uzay aracı Kepler'den 400 kat daha büyük bir görüş alanını gözlemleyecek olan TESS'in 200 bin yıldız görebileceği tahmin ediliyor.

NASA, TESS'in Dünya büyüklüğünde 50'den fazla gezegeni, Dünya'nın iki katından daha fazla büyüklüğe sahip en az 500 gezegenin de dahil olduğu 20 bin gezegeni bulabileceğini açıkladı.

NASA'nın TESS'te görevli bilim insanı Elisa Quintana, "Araştırmalar sayesinde önümüzdeki birkaç yıl içinde, çıplak gözle bile görülebilen yıldızların yörüngelerini belirleyebileceğiz" dedi.

Görevdeki ilk 2 yılında on binlerce yıldızı incelemesi planlanan TESS’in diğer görevleri arasında çeşitli gök cisimlerini incelemek, büyük kara delikleri ve yıldızları tanımlamaya katkı sağlamak da var.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.