NASA'nın Asteroid'lere karşı yeni planı

NASA'nın Asteroid'lere karşı yeni planı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) 'dünyayı astreoidlerden korumak için' geliştirdiği yeni yol haritasını belirledi.

Dünya olası bir asteroid çarpmasına kadar ne kadar hazırlıklı?

Hollywood filmlerinin en popüler konularından biri olan bu senaryo için Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) harekete geçti. 

NASA tam da bu konuda, göktaşı tehlikelerine nasıl karşı konulacağını açıklayan planlarını duyurdu. NASA'nın yeni yol haritası pek çok devlet kuruluşunun ortak çalışmasını ön görüyor.

İlk alınacak önlem göktaşlarının takibe alınmasına yönelik teknolojilerin geliştirilmesi.

1990'lardan beri bu tip gök cisimlerini takip eden NASA, hem yeryüzünde, hem de yörüngede güçlü teleskopların kurulması öngörülüyor. 

İkinci adım çarpışmaların etkilerini tahmin edip modele dökecek programların geliştirilmesi olacak.

Bu kapsamda tüm kurumlara veri gönderecek bu programlar, eş zamanlı bilgi akışı sağlayacak. 

Üçüncü adım da çarpışmanın yaşanmaması için göktaşlarını durdurmak olacak.

Bu amaçla göktaşlarıyla çarpışıp yok edecek veya rotalarını değiştirecek. 

Dördüncü adımda ulusların birbirleriyle etkileşim içerisine girmesi ve göktaşına karşı tüm dünyanın birlikte çalışması hedeflenecek.

Beşinci ve son hedefte ise bu adımların hiçbiri başarılamazsa veya bu adımları uygulamaya zaman kalmamışsa insanların tahliye edilmesine veya korunmasına yönelik.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.