Nasrallah: İran'ın İsrail'e vereceği yanıta tüm bölge hazırlıklı olmalı

Nasrallah: İran'ın İsrail'e vereceği yanıta tüm bölge hazırlıklı olmalı

Nasrallah İsrail'in İran'a vereceği yanıta bağlı olarak tüm senaryolara hazırlıklı olunması konusunda bölgeyi uyardı.

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah Cuma günü yaptığı açıklamada İsrail'in İran'ın Şam konsolosluğunu vurmasının bir "dönüm noktası" olduğunu söyledi ve İran'ın cevabının "kesinlikle geleceğini" söyledi.

İran destekli Nasrallah televizyonda yaptığı konuşmada bölgenin, İsrail'in İran'a vereceği olası bir tepkinin ardından yaşanabileceklere karşı hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Nasrallah, Devrim Muhafızları Ordusu'nun Suriye'de aralarında iki üst düzey komutanın da bulunduğu yedi üyesinin ölümüne yol açtığını açıkladığı saldırıya verilecek yanıtın "kaçınılmaz" olduğunu söyledi.

Zamanlama konusunda ise bunun Tahran'a bağlı olduğunu söyledi. Savaşın bir kısmının İsraillileri tedirgin etmek olduğunu ve İran'ın misilleme yapmakta acele etmeyeceğini de sözlerine ekledi.

"Bugün, yarın, birkaç gün sonra, bir ay sonra İran İsrail'e karşılık verecektir."

Nasrallah ayrıca İsrail'in İran'a vereceği yanıta bağlı olarak tüm senaryolara hazırlıklı olunması konusunda bölgeyi uyardı.

Cuma günü erken saatlerde İran Cumhurbaşkanı'nın siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Washington'un Tahran'dan Amerikan tesislerini hedef almamasını istediğini söyledi. "İran İslam Cumhuriyeti yazılı bir mesajla ABD yönetimini Netanyahu'nun ABD'ye yönelik tuzağına düşmemeleri konusunda uyarıyor: Uzak durun ki zarar görmeyesiniz."

Anlaşıldığı kadarıyla söz konusu mesaj İsrail saldırısına atıfta bulunuyor. Pentagon, ABD'nin saldırıdan sonra İran'a ulaşarak saldırıdan sorumlu olmadıklarını söylediğini açıkladı.

Pentagon Basın Sözcüsü Yardımcısı Sabrina Singh bu hafta başında yaptığı açıklamada "İsrailliler tarafından saldırıları ya da Şam'daki saldırılarının hedefi konusunda bilgilendirilmedik" dedi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
7 Yorum