Nasrallah'tan İsrail'e 'geleneksel' tehdit: Füzelerimiz var

Nasrallah'tan İsrail'e 'geleneksel' tehdit: Füzelerimiz var

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah İsrail'i hedef alan bir konuşma gerçekleştirdi.

Lübnan merkezli Şii Hizbullah hareketi lideri, İsrail’in karşıt çabalarına rağmen hareketin artık hassas güdümlü füzelerinin olduğunu öne sürdü:

“(İsrail’e) diyorum ki, engellemek için neler neler yapmalarına rağmen, mesele bitmiş, amaca ulaşılmıştır. Hizbullah’ın artık hassas füzeleri ve hassas olmayan silahları var.”

İsrail tarafından daha önce yapılan açıklamalarda grubun elinde 100.000 ila 120.000 arasında kısa menzilli füze ve roket ile, birkaç yüz adet daha uzun menzilli füze olduğu iddia edilmişti.

Hizbullah sekizinci senesine giren Suriye’deki savaşta Esed’i desteklemek üzere ülkeye binlerce Şii milis gönderdi.

Şii grubun lideri bu milislerin Suriye’de durmaya devam edeceğini ve Esed’in gitmelerini istemediği sürece ülkede kalacaklarını söylemişti.

Nasrallah gerçekleştirdiği konuşmalarda sıklıkla İsrail'i hedefe koyuyor.

İsrail, son dönemlerde Esed’in başka bir müttefiği olan İran ile Hizbullah arasında silah aktarımı olduğunu iddia ettiği noktaları düzenli olarak hedef alıyor.

Tel Aviv daha önce yaptığı açıklamalarda, İran’ın Suriye’ye yerleşmesini durdurmak ve Hizbullah’ın sofistike silahlar elde etmesinin önüne geçmek için çalışmalar yürüttüğünü belirtmişti. İsrail’in son 18 ayda Suriye hava sahasına girerek ülke topraklarına 200 hava saldırısı yaptığı İsrail tarafından doğrulandı.

Çarşamba günkü konuşmasında Nasrallah, İsrail’in Lazkiye’de bu hafta içinde Hizbullah’a yüksek teknolojili bir silahın sevkiyatını hedef aldığı ifadesinin "yalan" olduğunu öne sürdü. Şii grubun lideri ayrıca Hizbullah’ın merkezine saldırılmaması için tehditlerde bulundu.

Nasrallah geleneksel hale gelen "Eğer İsrail Lübnan’a savaş açarsa, hiç beklemediği bir durum ve kaderle yüzleşir" ifadesini kullandıktan sonra Şii destekçilerine Kasım ayında ABD tarafından daha ağır yaptırımlara maruz kalacak İran’a destek çıkma çağrısı yaptı.

Nasrallah ayrıca, İran’a getirdiği yeni yaptırımlar için uluslararası destek arayan Washington’u "İran’ı kuşatmak için dünyadaki başkentlere gitmekle" suçladı.

Kaynak: Al Jazeera, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.