NATO Afganistan'da sivilleri hedef aldı

NATO Afganistan'da sivilleri hedef aldı

NATO'ya bağlı uçakların Afganistan'ın Sangin ilçesinde sivilleri hedef aldığı ifade edildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, NATO kuvvetlerinin Afganistan'ın güneyindeki Helmand vilayetinin Sangin ilçesinde düzenlediği hava saldırısında sivilleri vurduğu belirtildi.

Sangin İlçe Halk Şura Başkanı Haji Mira Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece saatlerinde NATO uçaklarının, ilçeyi bombaladığını ifade etti.

Can, saldırıda 20 sivilin öldüğünü, çok sayıda sivilin de yaralandığını söyledi.

Helmand Valisi Hayatullah Hayat ise bölgede Taliban'a karşı operasyonların başladığını doğrularken bombalanan evlerin Taliban'a ait olduğunu iddia etti.

Hayat, saldırıda 50'dan fazla Taliban mensubunun öldüğünü, sivillerin ölüp ölmediğinin araştırıldığını duyurdu.

Yerel yetkililer, Taliban mensuplarının, saldırının yapıldığı bölgedeki sivillerin evlerine sığındığını öne sürdü.

NATO'dan henüz bir açıklama yapılmadı.

Taliban tarafından yapılan açıklamada ise, B-52 tipi bombardıman uçaklarının da yer aldığı hava saldırılarında 22'si kadın ve çocuk 25 sivilin öldürüldüğü ve iki evle bir caminin yıkıldığı belirtildi. Taliban'a göre bu saldırıdan bir gün sonra ABD uçakları tekrar bölgeyi vurarak kadın ve çocuklardan oluşan 5 sivili öldürdü, 7 kişiyi ise yaraladı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.