NATO Askerleri Irak'a Geri Dönüyor

NATO Askerleri Irak'a Geri Dönüyor

NATO liderleri Irak'a yeniden ''askeri eğitmenler'' gönderilmesi konusunda uzlaşı sağladı.

NATO liderleri, Varşova'da Irak'a yeniden askeri eğitmen gönderme konusunda anlaştı. NATO, 2004-2011 yılları arasında Irak'ta görev almıştı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, hazırlıkları başlatmak üzere bir ekibin en kısa zamanda Bağdat'a hareket edeceğini söyledi.

Stoltenberg, “Partnerlerimize büyük destek sağlayacağız. Böylece, ülkelerini güvence altına alabilir ve vahşi Radikalizme karşı koyabilirler” dedi.

AFGANİSTAN'A ''DESTEĞE DEVAM''

Öte yandan; NATO, Afganistan'a da destek vermeye devam etme kararı aldı.

Varşova'daki NATO Zirvesi sırasında alınan karar uyarınca, NATO eğitim misyonunun 2016 yılı boyunca sürmesi ve Afgan güvenlik güçlerinin 2020 yılı sonuna kadar maddi açıdan desteklenmesi öngörülüyor.

Jens Stoltenberg, yaptığı açıklamada, “Afganistan ilerleme kaydediyor ve bu ilerleme devam etmeli. Mesajımız açık. Afganistan yalnız değil” dedi.

NATO Genel Sekreteri, ABD dışındaki NATO üyelerinin Afgan güçlerine destek amacıyla yılda 1 milyar dolar yardım taahhüdünde bulunduğunu kaydetti.

Stoltenberg, Türkiye, Almanya ve İtalya'nın Afganistan misyonuna güçlü bir şekilde bağlı olduğunu kaydetti ve “Kalmaya hazırız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.